Izdvojeno Vijesti

VE 16 – zaštitni premaz za odličnu vidljivost

Jedno od temeljnih načela sigurnosti prometa na cestama je dobro vidjeti i biti viđen. Pod savjesnim, odgovornim i opreznim ponašanjem u prometu, uz dosljednu primjenu prometnih propisa i tehničke ispravnosti vozila je i održavanje vjetrobranskog stakla uvijek čistim. Prljavo vozilo, s masnom i prašnjavom naslagom na vjetrobranskom staklu, značajno smanjuje vidljivost, te je održavanje čistog vjetrobranskog stakla od goleme važnosti.

VE 16 učinkovito odstranjuje masni film, nečistoće, svježe organske ostatke (ostaci insekata i ptičjeg izmeta) s vjetrobranskog stakla te ostale nečistoće tijekom cijele godine, neovisno o klimatskim uvjetima. Istodobno štiti metlice brisača od prekomjernog i neravnomjernog trošenja. Riječ je o optimalnoj mješavini koja uz čišćenje i otapanje nečistoća ostavlja sjajno i čisto staklo nakon prolaza brisača. Mikroskopski sitne čestice koje se nanose na stakla ne dopuštaju da se prljavština i voda zadržavaju na staklu, a vidljivost je potpuna. Pri brzinama većim od 70 km/sat, ako kiši, ne treba koristiti brsače.

Puni se u dvije osnovne inačice: sredstvo za pripremu vozila u bočici zapremine 10 ml i zaštitni premaz također u bočici od 10 ml (pakirano u jednom kartonskom modulu). Upotreba VE 16 zaštitnog premaza je veoma jednostavna: na potpuno čisto i osušeno vjetrobransko staklo valja nanijeti sredstvo za pripremu stakla i pustiti da se osuši. Zatim kružnim pokretima nanijeti VE16 zaštitni premaz, te ostaviti da djeluje otprilike dva sata (bez dodira vode ili ruku). Potpunii zaštitni film bit će postignut nakon 24 sata. Rok trajanja proizvoda VE 16 je godinu dana ili 20 tisuća prijeđenih kilometara, a maloprodajna cijena toga proizvoda je 129 kn. Zasada se proizvod može naručiti izravno kod tvrtke Vemico Grupa, a uskoro se očekuje prodaja na benzinskim postajama, nekim autopraonicama i trgovačkim lancima.