Vijesti

Već 12 nagrada za novi Focus


 • Novi Ford Focus skuplja trofeje koji već uključuju dvije titule automobila godine i 10 posebnih priznanja od dolaska na europsko tržište u travnju ove godine
 • Sportska varijanta Focus ST, Chrome plava i Desert Island plava boja te novi 8-stupanjski automatski mjenjač su među najpopularnijim opcijama novog Focusa
 • Focus se nudi i u modernoj Titanium varijanti, luksuznom Vignale izdanju i u SUV inspiriranoj Active inačici u peterovratnom hatchback i karavanskoj karoserijskoj izvedbi, uz prostranu unutrašnjost, fine materijale i završnu obradu te mnogobrojne sustave asistencije za vozača

Potpuno novi Focus, najsuvremeniji i tehnički najnapredniji do sada, već je prikupio 12 prestižnih nagrada – uključujući i dva naslova za automobil godine – od dolaska na europsko tržište u travnju 2018. godine.

Ford je već prodao više od 42.100 novih Focusa, a sportska varijanta ST Line čini više od 40 posto udjela u prodaji. Jedan od šest kupaca Focusa odabrao je Chrome plavu ili Desert Island plavu boju, pored tradicionalnijih i popularnih Magnetic sive i Frozen white bijele boje. Novi automatski 8-stupanjski mjenjač također se pokazao kao vrlo popularan kod kupaca, čak i bolje od očekivanog.  

Novi Focus se proizvodi u Fordovoj njemačkoj tvornici u Saarlouisu najsuvremenijim procesom proizvodnje u dvije karoserijske varijante, kao peterovratni hatchback i karavan. Popularna dinamična ST-Line varijanta, sveobuhvatna linija nudi se uz moderne Trend i Titanium pakete opreme, kao i uz prestižnu Vignale opremu. Focus Active crossover, prvi Focus inspiriran SUV modelima, sada je dostupan za narudžbe.

“Mediji, stručnjaci za vožnju i – što je najvažnije – kupci, puni su pohvala za naš novi Focus, a to se odražava u različitim nagradama koje automobil osvaja i prema odličnim prodajnim rezultatima”, rekao je Glen Goold, glavni programski inženjer novog Focusa.  

“Veliko je priznanje ako vas proglase najboljim u tako konkurentskom segmentu”.

Novi Focus pruža osjećaj povjerenja u vožnji za vozača i putnike, a razvijen je uskom suradnjom s kupcima što su prepoznali novinari i stručni žiriji diljem Europe, uključujući nagrade za automobil godine u Hrvatskoj i Finskoj. Prednosti za poslovne korisnike koje uključuju poboljšanu potrošnju goriva sofisticiranih EcoBoost benzinskih i EcoBlue dizelskih motora, mogućnost bežičnog punjenja kompatibilnih pametnih telefona i FordPass Connect povezivost donijele su Focusu titulu poduzetničkog automobila godine u Španjolskoj, nagradu za najkorisniji automobil godine na dodjeli nagrada za flotna vozila u Češkoj i naslov najboljeg automobila niže srednje klase u izboru BusinessCar Awards u Velikoj Britaniji. Osim toga, Focus je nagrađen kao najbolje kompaktno vozilo u njemačkom izboru Auto Zeitung Auto Trophy 2018 i najboljem obiteljskom automobilu u škotskom izboru automobila godine.

Focus je jedan od sedam automobila u užem izboru za Europski automobil godine, koja će biti objavljena u ožujku 2019. godine. Focus nudi prostraniji interijer u kombinaciji s visokokvalitetnim materijalima i kvalitetnom završnom obradom uz najnapredniji paket Fordovih tehnologija i sustava pomoći vozaču koji su ikada ponuđeni Fordovim korisnicima što uključuje i adaptivni tempomat sa Stop&Go funkcijom prepoznavanja znakova ograničenja brzine, sustav za zadržavanje u prometnom traku za olakšavanje kreni-stani gradske vožnje, kao i prvi Fordov head-up displej ponuđen na europskom tržištu.

Focus je ranije ove godine osvojio maksimalnih pet sigurnosnih zvjezdica na crash testiranju nezavisnog Euro NCAP-a i tako postao jedno od prvih vozila koje je dobilo maksimalnu ocjenu prema novim, strožim protokolima testiranja Euro NCAP-a.

Cijeli popis nagrada koje je osvojio novi Ford Focus u 2018. godini:

 • Automobil godine 2019. – Hrvatska
 • Automobil godine 2019. – Finska
 • Obiteljski automobil godine (dvije kategorije) – Belgija
 • Mali/kompaktni automobil godine – Irska
 • Nagrada Autobild Golden Wheels Award: najbolji kompaktni automobil – Bugarska
 • BusinessCar Awards: najbolji auto niže-srednje klase – Velika Britanija
 • Parkers’ New Car Awards: najbolji mali obiteljski automobil – Velika Britanija
 • Škotski automobil godine: obiteljski automobil godine – Škotska
 • Auto Zeitung Auto Trophy 2018: najbolji kompaktni automobil – Njemačka
 • Velika nagrada austrijskog automobila godine:  dobitnik nagrade u kategoriji start – Austrija
 • Poduzetnički automobil godine – Španjolska 
 • Nagrada za flotni automobil godine 2018.: najkorisniji automobil – Češka

Novi Focus u salone stiže u siječnju 2019. godine, a više informacija o modelu možete pronaći na  ford.hr/.