Vijesti

Već milijun Sorenta s oznakom “Made in USA”

Kia Motors slavi proizvodnju milijuntog primjerka svog najpoznatijeg sportskog terenca Sorento u svojoj američkoj tvornici. Baš na praznik rada, 1. svibnja, u Kijinoj tvornici u West Pointu u saveznoj državi Georgia proizveli su jubilarnog Sorenta, namijenjenog sjeveroameričkom tržištu.

Tvornica u West Pointu zaslužna za čak 15.000 radnih mjesta u SAD

Proizvodnja u tvornici u koju je Kia investirala više od 1,1 milijardi dolara (1 milijarda eura) upravo je sa Sorentom započela krajem 2009. godine, kome se 2011. pridružila limuzina Optima. Zajedno s lokalnim dobavljačima je KMMG, što je skraćenica za tvornicu Kia Motors Manufacturing Georgia, zaslužna za stvaranje više od 15.000 radnih mjesta u West Pointu i regiji. Do danas su u KMMG proizveli gotovo 2,4 milijuna vozila. Harrison Shin, izvršni direktor KMMG, rekao je povodom jubileja: “Sorento je za sve nas u tvornici nešto posebno, jer je bio prvo vozilo, koje smo tu počeli proizvoditi. Naš tim u West Pointu teži ka proizvodnji najboljih vozila na svijetu i tome težimo svaki dan. Želim čestitati našem timu na još jednoj prijelomnici.”

Sorento prošle godine s rekordnom prodajom u Europi

Kijinu perjanicu za Europu i ostala tržišta proizvode u Hwasungu u Južnoj Koreji. Prodaja Sorenta u Europi je inače prošle godine dosegla 15.769 vozila, što je najviše do sada od 2002., kada se „rodio“ ovaj legendarni sportski terenac.

Kijino jedinstveno 7-godišnje jamstvo

U Europi Sorento nudi 7-godišnje jamstvo (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).