Izdvojeno Predstavljamo

Vespa 946 stigla u salone

Od 1946. godine Vespa je prepoznatljiva po jedinstvenom stilu i tehnologiji. Generacijama mladih ispunjavala je želju za slobodom i pokazala pravi put u svijetu gdje je individualna mobilnost jednaka emancipaciji. Vespa njeguje tu priču već šezdeset i šest godina uz stalnu evoluciju svog jedinstvenog koncepta funkcionalne forme.

         Danas, nakon sedamnaest milijuna proizvedenih Vespi koje su osvojile ulice diljem svijeta i postale svjetska legenda, Vespa je otkrila svoju budućnost. Izravnim prizivanjem MP6 prototipa, prve Vespe od koje je u proljeće 1946. godine nastao najslavniji skuter na svijetu, dizajnerski centar iz Pontedere predstavio je novu Vespu 946 koja savršeno spaja povijest, tradiciju i inovaciju. Vespa je ponovno ispred svog vremena i predstavlja budućnost stila, tehnologije i kvalitete življenja.

Vespa 946 vizualno se osjetno razlikuje od svih dosadašnjih Vespa modela te sažima sve najbolje odlike Vespi koje su joj prethodile tijekom nekoliko desetljeća. Dimenzije tijela i međuosovinski razmak pružaju joj stabilnost dok je uske linije, mala težina i kut upravljača čine izuzetno voznom i agilnom. Vrhunska kvaliteta izrade i pažljivo odabrani materijali čine je posebnom i različitom. Predanost i strast uloženi u izradu jednaki su kao i u umjetničkom ateljeu i primjereni remek djelu industrijskog dizajna. Aluminijski elementi, LED svjetla, digitalna instrumentna ploča, nosač atraktivnog sjedala, detalji su koji se savršeno uklapaju u privlačnu estetiku i očaravaju promatrača. Sjedalo s aluminijskom podlogom predstavlja izvanredan dizajnerski pothvat koji elegantno cjelokupni dizajn Vespe 946 stavlja u svrhu funkcionalnosti. Pričvršćeno je na nosač od lijevanog aluminija i presvučeno vrhunskim vodootpornim materijalom.

Srce Vespe 946 moderan je pogonski agregat koji pokazuje smjernice razvoja u budućnosti, a odlikuju ga smanjena potrošnja goriva i drastično smanjena razina emisije ispušnih plinova i buke. Jednocilindrični, četverotaktni, zrakom hlađeni pogonski agregat od 125 ccm s 3 ventila i elektronskim ubrizgavanjem posljednja je riječ tehnologije Piaggio Grupe. U potrazi za maksimalnom sigurnošću korišten je kočni sustav s dva diska i dvokanalnim ABS sustavom, a Vespa 946 opremljena je inovativnim ASR sustavom za kontrolu proklizavanja pogonskog kotača. Riječ je o sofisticiranom tehnološkom rješenju iz Piaggio Grupe kojim do sad nije opremljena ni jedna Vespa. Ovom izvanrednom dragulju pristaje samo vrhunska dodatna oprema. Od kromiranog stražnjeg nosača, kožne torbe za kacigu, Vespe 946 kacige od karbonskih vlakana u boji vozila do aluminijskih retrovizora i ručica upravljača, sva dodatna oprema dizajnirana je, razvijana i izrađena jednakom pažnjom kao i sama Vespa 946. Mogućnost unaprjeđivanja vozila ekskluzivnim detaljima privilegij je i nova mogućnost izražavanja stila. Znak prepoznatljivosti, kako za vozilo, tako i za vlasnika. Svi ljubitelji Vespe ovaj će ekskluzivni model pronaći u odabranim Vespa salonima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli s jedinstvenom europskom cijenom od 9.000 eura.

5 7

 

10 11