Vijesti

Više od 50 nagrada za Hyundai

  • Hyundai je uspješno završio 2018. godinu u kojoj je predstavio sedam novih modela i izvedenica te primio preko 50 nagrada u cijeloj Europi
  • i10, i20 i i30, kao i Hyundaijevi SUV modeli te ekološki modeli prepoznati su po izvanrednim performansama, tehnologiji i dizajnu
  • Hyundai je proglašen “proizvođačem godine” od BBC-og TopGear-a, kao “najinovativnija marka” njemačkog Auto Zeitunga i “marka godine” tvrtke Red Dot

Hyundai je u 2018. godini predstavio sedam novih modela i izvedenica te je osvojio više od 50 nagrada diljem Europe. Britanski magazin BBC-a TopGear čak je prepoznao ubrzani razvoj Hyundaija tijekom proteklih godina uz nagradu “Proizvođač godine”. Najutjecajniji automobilski magazin u Europi pohvalio je raznoliku i ambicioznu proizvodnu gamu Hyundaija, posebno sportski model i30 N, ekološki model Ioniq i obitelj Kona, koja uključuje i električni model.

Europske nagrade za progresivni duh marke i inovativne proizvode

Kao dio svoje globalne strategije održivosti i plana lansiranja 18 novih ekoloških modela do 2025. godine, Hyundai je predstavio dva nova elektrificirana modela u 2018. godini: Kona EV i model NEXO s pogonom na vodik. Zajedno s IONIQ serijom, koja je dostupna s hibridnim, plug-in hibridnim ili električnim pogonskim sustavima, Hyundai je i dalje jedini proizvođač koji nudi sve glavne alternativne pogone u automobilima u serijskoj proizvodnji. Ovaj progresivni duh također je prepoznat ključnim nagradama ove godine.

Urednici njemačkog auto magazina “Auto Zeizung” nazvali su Hyundai “najinovativnijom markom”, Švicarsko udruženje za transport i okoliš (VCS Verkehrs-Club der Schweiz) dodijelilo je Hyundaiju “Nagradu za inovacije 2019“. U Velikoj Britaniji, Hyundai je dobio dvije pohvale za inovacije, osvojivši titulu “Proizvođač godine – električni automobili” na godišnjoj dodjeli nagrada GreenFleet, kao i “Proizvođač godine” na dodjeli nagrada Next Green Car.

Nova Kona EV je dobila posebno međunarodno priznanje za svoj inovativni karakter. Devet medijskih kuća i institucija diljem Europe nagradilo je prvi svjetski potpuno električni sub-kompaktni SUV prestižnim priznanjima. Stručna skupina godišnje “Fleet World Honors” dodjele nagrada, koja ocjenjuje izvrsne proizvode i usluge u automobilima i flotnim voznim parkovima, proglasila je novu Konu EV “game changerom”, čak i prije službenog lansiranja.

Na dodjeli nagrada Auto Express “New Car Awards 2018. u srpnju, Hyundai je osvojio nekoliko priznanja, uključujući i naslov “pristupačan električni automobil godine”. Kona EV je bio u konkurenciji s Nissan Leafom i Volkswagen e-Golfom, a žiri ga je pohvalio zbog odličnog dometa s jednim punjenjem baterije i pristupačne cijene. Također, na pariškom sajmu automobila u Parizu 2018., jednom od najvećih svjetskih automobilskih događanja, žiri stručnjaka kojeg je osnovao francuski online magazin za tehnologiju 01net.comproglasio je Kona EV “električnim automobilom godine”, naglašavajući najbolji omjer uloženog i dobivenog. Električna Kona također je proglašena “najboljim eko automobilom” od strane britanskog Parkersa, koji je Konu pohvalio zbog izvrsnog dometa, izvanredne svakodnevne upotrebljivosti, privlačnog dizajna i pristupačnosti, “omogućujući korisnicima da doista smatraju električno vozilo svojim sljedećim obiteljski automobil”.

U još jednom ekološkom postignuću, na Escape6 Prague Car Festivalu u Češkoj, Kona EV je dobila nagradu “Zeleni automobil godine”. U okviru nagrada “Švicarski automobil godine 2019”, žiri sastavljen od stručnjaka iz švicarskog sektora za okoliš, energiju, promet i inovacije, Kona je također nagrađena kao “najzeleniji automobil u Švicarskoj 2019.”.Na dodjeli nagrada Next Green Car u Velikoj Britaniji, Kona EV je pohvaljena i nagrađena kao “Automobil godine” i “Obiteljski automobil godine”. Njegova iznimna praktičnost pogodna za obitelj izdvojila ga je iznad svih ostalih natjecatelja po mišljenju stručnjaka. U prosincu je ova priča o uspjehu Kone EV upotpunjena još jednim važnim naslovom: urednici njemačkog automagazina Auto Bild izabrali su Konu EV kao “strani automobil godine 2018.” u kategoriji električnih automobila, a pohvalili su autonomiju automobila i svakodnevnu praktičnost.

Još jedan Hyundaijev pobjednik je bio model Ioniq. Prvi svjetski automobil dostupan s tri elektrificirana pogonska sustava nastavio je svoj pobjednički put u 2018. godini s deset priznanja diljem Europe. Na dodjeli nagrada britanskog What Car?, IONIQ Hybrid je pobijedio u kategoriji “Najbolji hibridni automobil”. Žiri smatra da je IONIQ Hybrid “dobro zaokružen automobil po pristupačnoj cijeni”.

IONIQ Plug-in hibrid nadmašio je ostale hibride uključujući i Toyota Prius na Auto Express nagradama za automobil godine. Impresionirajući svojom učinkovitošću, udobnošću i tehnologijom, plug-in hibrid osvojio je nagradu u kategoriji “Pristupačni hibridi”. IONIQ je osvojio još dvije nagrade, na Carbuyer i DrivingElectric dodjelama nagrada kao “Carbuyer flotni automobil godine” i “DrivingElectric kompaktni plug-in hibrid godine”. Ranije je IONIQ hybrid proglašen za WhatCar najbolje rabljeno vozilo i  najbolje rabljeno zeleno vozilo koje košta manje od 16.000 funti. Daljnje priznanje za Ioniq stiglo je iz Njemačke,  IONIQ  EV među 105 vozila testiranih u ADAC EcoTestu 2017. godine bio na prvom mjestu. Njemački Auto Bild i neovisna savjetodavna tvrtka Schwacke GmbH u lipnju su po drugi put zaredom proglasili su IONIQ EV za Šampiona u očuvanju vrijednosti među električnim automobilima. Ugledna belgijska organizacija za mobilnost VAB, također je prepoznala IONIQ EV  obiteljskim automobilom godine 2018. u kategoriji električnih automobila i to drugu godinu zaredom. U Španjolskoj je IONIQ zaradio još jednu veliku pobjedu na godišnjim nagradama za motorna vozila dnevnika El Economista. Više od 15.000 čitatelja sudjelovalo je u glasanju, a IONIQ Hybrid je izabran kao “najbolji hibrid”.

Performanse u najboljem izdanju: Pobjednička godina za prvi Hyundai N model

Lansiran krajem 2017. godine kao prvi N model visokih performansi, Hyundai i30 N oduševio je medije i kupce. Kompaktni sportski automobil dobio je prestižnu titulu “Stranog automobila godine” u kategoriji malih i kompaktnih vozila u izboru “Sportskih automobila godine 2018.” uglednog njemačkog časopisa Auto Bilda, pritom pobijedivši sportske perjanice Honde, Peugeota i Renaulta. U Velikoj Britaniji, i30 N osvojio je tri različite nagrade. U izboru “UK Car of the Year Award 2018.” i30 N proglašen je pobjednikom u kategoriji “Best Hot Hatch”. Suci su pohvalili njegov hrabar ulazak u segment, kao i njegov stil, performanse i zabavni karakter. What Car? je također prepoznao i30 N kao jednog od pobjednika u izboru najboljih automobila 2018. godine u kategoriji “Hot Hatch”. i30 N je također proglašen “game changerom” na godišnjim nagradama Autocar-a, koji je pohvalio impresivne performanse automobila, vozačku zabavu i konkurentnu cijenu. Sasvim novi i30 Fastback N, koji je imao premijeru na Salonu automobila u Parizu, trebao bi nastaviti uspjeh Hyundaijeve “N” obitelji u Europi.

Hyundaijeva “i” gama i SUV modeli prepoznati od stručnjaka

Hyundaijeva i-gama, koja se sastoji od modela  i10, i20 i i30, također je bila uspješna. Hyundaijev najmanji automobil u ponudi – i10, bio je posebno prepoznat u nagradama za rabljena vozila. Primjerice, u izboru za Najbolji rabljeni automobil godine britanskog What Car?-a izabran je za “Najbolji rabljeni gradski automobil”. U izboru britanskog Honest John-a izabran je kao “najbolji automobil godine”. Više od 70.000 čitatelja Auto Bilda glasalo je za i10 kao automobil koji nudi najbolju vrijednost za novac u A segmentu. Novi i20 osvojio je titulu najboljeg kompaktnog automobila u Auto Bild-ovom TÜV izvještaju 2019.uzprosječan omjer ozbiljnih kvarova od samo 3% u njemačkim TÜV tehničkim testovima. Prema tome je i20 najbolji u segmentu kompaktnih automobila. Peterovratni i30 čitatelji španjolskih dnevnih novina La Vanguardia izabrali su za “Automobil godine 2018.”, a kao i “Najbolji kompaktni automobil” proglašen je od strane El Economista na njihovim godišnjim automobilskim nagradama. 

U isto vrijeme, privlačan novi i30 Fastback, osvojio je međunarodno cijenjenu nagradu “iF Design Award” u kategoriji “Automobili/Vozila”, nagradu “Red Dot Design” u kategoriji “Dizajn proizvoda”, kao i nagradu za dizajn u njemačkom izboru “Auto Zeitung Design Trophy”. Ova priznanja za dizajn zaokružila je počasna titula “Red Dot: Brand godine 2018” za Hyundai.

Uspjeh Kone od predstavljanja do danas, očituje se u dobivenim nagradama: žiri španjolskog izbora Motor Mundial Awards proglasio je Konu za “Kompaktni SUV godine”, dok se na španjolskim “ABC Car of the Year” izboru Kona okitila naslovom “Španjolski automobil godine 2019.” prevladavao konkurencija. 

Kona je također osvojila “iF nagradu za dizajn” u kategoriji Automobili/Vozila te srebrnu nagradu na “International Design Excellence Awards (IDEA) 2018.” zbog svog prepoznatljivog dizajna, baš kao i potpuno novi Hyundai Santa Fe, koji je lansiran na tržište u 2018. godini.