Izdvojeno Vijesti

Volkswagen America otvara novi centar u Kaliforniji

Volkswagen Group of America jučer je u Oxnardu (Kalifornija) otvorio novi ispitni i razvojni centar Test Center California (TCC). Izuzetno suvremen i ekološki prihvatljiv kompleks prostire se na površini od 64.000 četvornih metara. Ovdje će se od jeseni ispitivati i optimizirati pogonski sustavi i vozila više marki Koncerna. U Oxnard je investirano 27 milijuna dolara, a otvara se 50 radnih mjesta. Na otvorenju su, osim visokorangiranih predstavnika iz politike i gospodarstva, bili nazočni Wolfgang Hatz, voditelj razvoja agregata u Volkswagen koncernu, te David Geanacopoulos, izvršni potpredsjednik poduzeća Volkswagen Group of America. Volkswagen je u razdoblju od 2008. do 2012. u SAD-u ukupno investirao 4 milijarde dolara, od čega više od 100 milijuna dolara otpada na Kaliforniju. Jedna od najvažnijih aktivnosti na ovoj lokaciji je razvoj i testiranje novih pogonskih sustava – osobito glede kvalitete i pridržavanja zakonskih odredbi. Tako će se ovdje od jeseni temeljito ispitivati novi agregati prije nego što krenu u proizvodnju. Ovaj kompleks raspolaže s preko 2.500 solarnih panela, koji smanjuju potrošnju energije za gotovo jednu trećinu. Uz primjenu drugih mjera za uštedu energije TCC si je postavio za cilj postati ekološki najprihvatljiviji ispitni centar u automobilskoj industriji. Trenutačno ispitni centar prolazi LEED-test za dobivanje certifikata o ekološkoj prihvatljivosti (Leadership in Energy and Environmental Design). Certifikat potvrđuje zadovoljavanje zahtjevnih normi i standarda za održivu i ekološki prihvatljivu gradnju. Važan segment TCC-a je najsuvremeniji centar za simuliranje klimatskih uvjeta i ispitivanje ispušnih plinova, u kojem se mogu ispitivati emisije ispušnih plinova iz vozila u ekstremnim temperaturnim uvjetima do minus 35 stupnja Celzijevih. Radionica raspolaže sa 16 integriranih kanala za tehničare i inženjere TCC-a.

         «Ispitni centar Test Center California važan je korak u strategiji rasta Volkswagen koncerna na američkom tržištu, te će nam pomoći u realizaciji strategije 2018.», rekao je Geanacopolous tijekom ceremonije. «Ovaj najsuvremeniji kompleks spaja razvoj pogonskih sustava, ispitivanje ispušnih plinova i osiguranje kvalitete. Volkswagen koncern će na taj način osigurati isporuku samo najboljih proizvoda na tržište – danas i u budućnosti.»

Test Center California podržavat će više marki Volkswagen koncerna, među kojima su Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley i Bugatti.