Ekologija Vijesti

Volkswagen prvi put nudi mogućnost predrezervacije

  • ekskluzivna predrezervacija posebnog izdanja modela ID.3 1STs bogatom dodatnom opremom ograničena na 20 vozila u Hrvatskoj
  • ID.3 1ST s dosegom od 420 km (WLTP)
  • predujam za predrezervaciju iznosi 7.500 kuna

Volkswagen je u Europi, pa tako ujedno i u Hrvatskoj započeo s predrezervacijom za prvi model u svojoj novoj, potpuno električnoj obitelji ID. vozila, model ID.3. Potencijalni kupci u Hrvatskoj moći će se prijaviti za svoj primjerak modela ID.3 1STna stranici www.volkswagen.com/id- prebooking plaćanjem predujma u iznosu od 7.500 kuna. Posebno izdanje modela ID.3 1STuključuje visokokvalitetnu opremu iznimnih performansi i ograničeno je na 30.000 vozila u Europi. Volkswagen oprema model ID.3 1STverzijom baterije srednje veličine koja će kasnije biti dostupna za seriju modela ID.3, a za koju se očekuje najveća popularnost. Posebno izdanje, model 1STkoji se može predrezervirati, ima doseg od 420 km (WLTP).

Model ID.3 isporučivat će se kupcima s nultom stopom emisija ugljičnih dioksida. Proizvodnja baterijskih ćelija te proizvodnja modela ID. usmjerene su prema tomu cilju, primjerice dosljednom upotrebom energije iz obnovljivih resursa. Neizbježne emisije u okviru proizvodnog procesa nadoknadit će se podržavanjem certificiranih klimatskih projekata. Proizvodnja modela ID.3 1STtrebala bi prema planu započeti krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine.

Potencijalni kupci od sada se mogu prijaviti za ekskluzivno posebno izdanje modela ID.3, koji je ovdje prikazan u kamufliranom obliku. „S početkom procesa predrezervacije za model ID.3 1ST diljem Europe, električna mobilnost marke Volkswagen poprimit će konkretan oblik za naše kupce. Od danas svatko može sudjelovati“, rekao je Jürgen Stackmann, član upravnog odbora marke Volkswagen nadležan za prodaju, marketing i postprodaju na događanju povodom uvođenja na tržište održanom na forumu Volkswagen koncerna DRIVE u Berlinu. „S modelom ID.3 započet ćemo, poslije Bube i Golfa, treće glavno poglavlje od strateške važnosti u povijesti naše marke. S modelom ID.3 činimo električne automobile spremnima za masovnu mobilnost. Najprije ćemo s modelom ID.3 unijeti električnu snagu u Europu, a zatim i u druge regije s dodatnim električnim modelima iz obitelji ID. vozila koja će uslijediti u bliskoj budućnosti.“

Marka Volkswagen nudi posebno izdanje modela ID.3 1STu četiri boje i tri verzije. Sve verzije bit će bogato opremljene: model ID.3 1STs opsežnim praktičnim značajkama, uključujući upravljanje glasovnim naredbama i navigacijski sustav, model ID.3 1STPlus s dodatnom značajkom IQ. Light uz dvobojni vanjski i unutrašnji dizajn te model ID.3 1ST Max s velikim staklenim panoramskim krovom i inovacijama poput head-up zaslona s proširenom stvarnošću.

Na većini će tržišta faza naručivanja za kupce koji misle obaviti predrezervaciju započeti netom nakon završetka sajma IAA u Frankfurtu u rujnu kada će biti dostupno i više detalja o samom modelu. Kupci će tada moći predati obvezujuću narudžbu za jedan od triju ekskluzivnih modela ID.3 1STkod svojeg preferiranog Volkswagen trgovca. Do tada će kupci u svakom trenutku moći otkazati svoju prijavu bez ikakve naplate, a u tom slučaju će im se odmah vratiti plaćeni predujam.

Predrezervacija se uz Hrvatsku provodi na još 28 europskih tržišta uključujući i velika tržišta poput Norveške, Njemačke, Nizozemske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Austrije. Marka Volkswagen kupcima u prosjeku planira isporučivati više od 100.000 ID.3 modela godišnje.