Izdvojeno Vozili smo

Volkswagen The Fun of PoVWer

Volkswagen je od 27. veljače do 1. ožujka  u Rovinju, u dizajnerskom hotelu Lone, upriličio event za svoje velike i ključne kupce te novinare pod nazivom „The Fun Of PoVWer“. U okviru eventa predstavljena je cijela gama Volkswagen osobnih i gospodarskih vozila, a svi uzvanici su mogli i osobno testirati ponuđene modele, njih dvadesetak.

          U okviru prezentacije predstavljeni su i novi Volkswagen modeli, CC, up! i Golf Cabrio,  čije uvođenje na hrvatsko  tržište slijedi u narednih nekoliko dana. Tom prilikom prezentirani su nastavci suradnje, ali i nova lica koja će u ovoj godini pratiti marku Volkswagen.

Nakon 7 godina uspješne suradnje, u ovoj olimpijskoj godini nastavlja se suradnja s Hrvatskim olimpijskim odborom. Tom su tom prilikom Dr. Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, te Ivo Ivančević, direktor marke Volkswagen u P.Z. Auto d.o.o., potpisali ugovor o nastavku suradnje. Gost na ovom eventu bio je i naš srebrni olimpijac Filip Ude te jedna od ponajboljih svjetskih jedriličarki Tina Mihelić, koji će nas ove ove godine predstavljati na Olimpijskim igrama u Londonu.

U sportskom duhu prezentirana je i suradnja s našim proslavljenim nogometašem Dariom Šimićem, koji će se kao osnivač i predsjednik udruge Nogometni sindikat zajedno s  Volkswagenom boriti za fairplay igru na nogometnom terenu te bolja prava nogometaša u hrvatskim klubovima.

Dok naši sportaši predstavljaju Hrvatsku u svijetu, tako sljedeće Volkswagenovo lice predstavlja svijet Hrvatskoj. Hrvoje Šalković, pisac i putopisac te aktivni blogger i sudionik na društvenim mrežama, ove će godine s Volkswagen Tiguanom prijeći put od 10.000 kilometara po samim rubovima Europe.

Najveće ljepote, pa tako i one prirodne, uvijek su nam „nadohvat ruke“. Tako je Volkswagen ostvario također suradnju s Nacionalnim parkom Brijuni, predavši im na korištenje jednog Passata.

Poznata hrvatska dizajnerica i kreativna direktorica Hippy Gardena, Đurđica Vorkapić, za Bubu je osmislila ekskluzivnu dizajnersku kolekciju koja se sastoji od kućnog ogrtača te ženske i muške toaletne torbice, a posebno su dizajnirani i držači za torbe, za koje je Đurđica dobila inovatorsko priznanje u Švicarskoj. Suradnja s Hippy Gardenom nastavlja se i dalje te se uskoro snima i video clip za Hippy Garden, koji će premijerno biti prikazan na Croa a porteru, u čijoj će glavnoj ulozi, uz nove kreacije Hippy Gardena, biti i nova Volkswagen Buba.

Osim predstavljanja novih lica, Volkswagen je u Rovinju predstavio i facelifting svog prestižnog modela, Volkswagen CC. CC je model koji je imao svoju premijeru prije četiri godine kao Passat CC, i s kojim je Volkswagen ušao u jednu posebnu klasu vozila – klasu 4-vratnih coupea – u cjenovnom razredu od 30.000 do 40.000 eura.  Od tada pa do danas prodano je preko 320.000 Passata CC koji je kombinacija klasične limuzine i sportskog automobila. Nova generacija Passata CC preimenovana je te se nasljednik zove jednostavno CC. Vozači CC-a prvenstveno vole šarm coupea, ali u kombinaciji s komforom limuzine (5 sjedala). Novi CC nudi mnoštvo tehničkih i vizualnih noviteta u odnosu na dosadašnji model.  Novi je dizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila,  koji ga još suverenije povezuje s modelima visoke klase.  U ponudi su 3 benzinska i 2 dizelska motora, raspona snage od 160 KS do 299 KS. Početna cijena novog CC-a (1.8 TSI 160 KS) je 248.500 kn.