Galerija Predstavljamo Vijesti

Volvo lansira novi SUV XC40

Dolazak modela XC40 znači da po prvi puta u svojoj povijesti, Volvo Cars ima tri nova modela dostupna na svjetskom tržištu SUV-a koje je i najbrže rastući segment automobilskog tržišta. Volvo na ovaj način osigurava daljnji rast u prodaji i profitabilnosti.
Novi XC40 je prvi model Volvo Cars nove modularne arhitekture vozila (CMA), koja će poduprijeti sve nadolazeće automobile serije 40, uključujući i električna vozila. Razvijen u suradnji s Geely, CMA kompaniji pruža sve potrebne ekonomije razmjera za ovaj segment. “XC40 je naš prvi model u segmentu malih SUV-a čime širimo privlačnost Volvo brenda i krećemo u posve novom smjeru,” rekao je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Carsa. “Predstavlja svježeg, kreativnog i upečatljivog novog člana Volvo ponude. Stoga je sasvim prirodno predstaviti XC40 u Milanu, užurbanom europskom središtu mode, umjetnosti, dizajna i životnog stila.”
U okviru tehnologije, XC40 dolazi s nagrađivanim tehnologijama sigurnosti, povezivosti te infotainmenta koje su poznate iz modela novih serija 90 i 60. Poput svoje veće braće, XC40 naglašava transformacijski učinak ovih novih Volvo razvojnih tehnologija na brend i profitabilnost.
Ove tehnologije čine XC40 jednim od najbolje opremljenih vrhunskih malih SUV-ova na tržištu. Funkcije sigurnosti i asistencije vozaču na XC40 uključuju Volvo sustav Pilot Assist, City Safety, Sustav za sprječavanje slijetanja s ceste i zaštitu u slučaju slijetanja ceste, Sustav upozorenja na nadolazeća vozila s podrškom pri kočenju i kamera 360° koja pomaže pri parkiranju u uskim prostorima.
XC40 također nudi revolucionaran novi pristup spremištu unutar automobila. Genijalan dizajn interijera omogućuje vozaču XC40 mnoge funkcionalne prostore za pohranu u vratima te ispod sjedala, poseban prostor za telefone koji uključuje indukcijsko punjenje, sklopivu kuku za male vrećice i košaru za smeće na tunelskoj konzoli koja se može ukloniti.
XC40 će od početka proizvodnje biti dostupan s D4 dizelskim ili T5 benzinskim četverocilindričnim Drive-E pogonom. Dodatne opcije pogona koje uključuju hibridnu i električnu verziju, bit će dodane kasnije. XC40 će također biti prvi Volvo model dostupan s novim trocilindričnim motorom razvijen od strane Volvo Carsa.
Proizvodnja novog XC40 započinje u Volvo Cars tvornici u Ghentu u studenom.