Galerija Izdvojeno Objava tjedna Predstavljamo

Volvo lansirao novi S60

Prvi Volvo automobil proizveden u SAD-u

Volvo, vrhunski proizvođač automobila, predstavio je novi S60 model. Radi se o vrhunskoj sportskoj limuzini srednje veličine koja je ujedno i prvi Volvo automobil proizveden u američkoj tvornici u Charlestonu, Južnoj Karolini.

Nova tvornica u Charlestonu imala je i svoje službeno otvorenje. Lansiranjem ovog modela i otvaranjem tvornice, Volvo je potvrdio svoju predanost SAD-u, važnom tržištu za kompaniju, ali i za novi model sportske limuzine. Novi S60 model je prvi Volvo automobil proizveden u SAD-u. “Novi S60 je jedan od najuzbudljivijih modela koje je Volvo ikada proizveo,“izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Cars kompanije. “To je automobil za prave vozače koji nam pruža snažnu poziciju na američkom i kineskom tržištu limuzina te tako omogućuje mogućnosti za rast Volvo kompanije.“

Novi S60 je prvi Volvo automobil koji će u ponudi biti bez dizelske opcije. Volvo ovime naglašava svoju predanost elektrifikaciji i dugotrajnoj budućnosti dalje od motora s unutrašnjim izgaranjem. Volvo je 2017. godine postao prvi proizvođač automobila koji je najavio da je strategija kompanije od 2019. godine imati sve proizvedene modele dostupne i u elektrificiranoj verziji. Dva plug-in hibridna benzinska motora, turbobenzinac i benzinac s kompresorom, bit će dostupna za novi S60 model: Volvo T6 Twin Engine AWD plug-in hibrid od 340 KS i nagrađivani T8 Twin Engine AWD plug-in hibrid od 400 KS. Poznati Volvo T5 i T6 benzinski motori će biti dostupni u vrijeme lansiranja. “Aktivno podvozje i postavke načina vožnje pružaju vrhunsku kontrolu i performanse koji ovo vozilo čine savršenim za sve prave vozače“, izjavio je Henrik Green, viši potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj u Volvu. “Ovaj model također donosi u segment priznatu tehnologiju iz serija 60 i 90 pa se tako radi o jednoj od najboljih sportskih limuzina na tržištu.”

Novi S60 model dijeli Volvo platformu skalabilne arhitekture (SPA), sigurnosnu tehnologiju i infotainment sustav s V60 modelom karavana srednje veličine koji je predstavljen ranije ove godine. Iste karakteristike krase i vrhunsku liniju serije 90 te nagrađivani XC60 model. Svi ovi automobili postigli su vodeće rezultate na testovima sigurnosti. S60 model je zbog toga jedan od najsigurnijih automobila na cesti.

City Safety sa tehnologijom automatskog kočenja pomaže vozaču u izbjegavanju potencijalnih sudara i radi se o jedinom sustavu na tržištu koji prepoznaje pješake, bicikliste i velike životinje. U segmentu limuzina srednje veličine po prvi puta City Safety tako nudi automatsko kočenje za izbjegavanje nadolazećih sudara. Opcijski Pilot Assist sustav – koji pruža podršku vozaču prilikom upravljanja, ubrzavanja i kočenja na dobro označenim cestama pri brzinama do 130km/h – nadograđen je s boljim performansama u zavojima. S60 model također uključuje Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation i druge sustave pomoći pri upravljanju. Opcijski Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem povećava sigurnost ljudi unutar i van automobila. Volvo Sensus Connect infotainment sustav je u potpunosti kompatibilan s Apple CarPlay, Android Auto i 4G te omogućava vozaču da uvijek ostane povezan. Intuitivna kontrola dolazi u obliku sučelja dodirnog zaslona osjetljivog na dodir koji kombinira funkcije automobila, navigaciju, povezane usluge te aplikacije za zabavu.

Elektrificirana verzija S60 modela također nudi nadograđenu verziju zvanu Polestar Engineered – razvijenu kroz suradnju Volva i Polestara. Polestar Engineered je ekskluzivno dostupan s T8 Twin Engine plug-in hibridnim pogonom i u potpunosti nudi nadograđene kotače, kočnice, podvozje i upravljačku jedinicu motora koji pružaju naprednu snagu od 415 KS.