Izdvojeno Povijest

Volvo muzej u 2011. godini zabilježio novi rekord posjećenosti

Volvo Muzej u Arendalu, nadomak Gothenburga, prošle je godine posjetilo preko 67.000 posjetitelja. To je čak 22 posto više nego 2010. godine. „Jedan od razloga ovako dobre posjećenosti su putnici s kruzera, a pripremili smo i brojne nove atrakcije,“ izjavio je voditelj muzeja Sten-Åke Lyngstam.

  Brojni veliki kruzeri koji stižu u luku Gothenburg preveliki su za pristajanje, pa u većini slučajeva dobivaju dok udaljen samo 50 metara od Volvova muzeja. Tako je obilazak Volvo muzeja postao prva postaja za brojne putnike s kruzera, u prvom redu američke, britanske i njemačke turiste. Tu je i veliki broj kineskih turista kojima je Volvo dobro poznat brend.

Posljednji dodatak muzeju je izložba Volvo Ocean Race/Volvo Golf Experience. Ona posjetiteljima omogućava sudjelovanje u razvijanju jedra na jahti Volvo Open 70 te isprobavanje mogućnosti golf terena. Uz to, muzejsko osoblje ručno je izradilo jedan Volvo V50 samo za djecu. Automobilu su uklonjena vrata i papučice, a ugrađena su dva upravljača pa je kao takav idealan za igru. Volvo muzej također je proširio i svoje konferencijske prostore kako bi udovoljio rastućim zahtjevima.

2012. godina označava godišnjicu za brojne Volvo klasike. Tako Volvo F16 kamion slavi 25. rođendan, a Volvo 760 i Volvo Amazon slave 30, odnosno 50 godina postojanja. Sve će ove obljetnice biti obilježene posebnim programom. Ove godine dan Volvo muzeja bit će upriličen 5. svibnja, kada će posjetitelji moći uživati u glazbi uživo, kao i dobiti priliku da vide 90 teških kamiona koji sudjeluju u veteranskom reliju Tunga Rallyt Väst.

Volvo muzej prikazuje povijest Volva i njegov razvoj od 1927. godine do danas. U njemu se mogu naći brojni Volvo proizvodi, automobili, kamioni, autobusi, radni strojevi, nautički motori i druge tehnologije. Više informacija na www.volvomuseum.com.