Predstavljamo

Volvo predstavio novi V60 Cross Country

Volvo je predstavio dugoočekivanu Cross Country izvedbu uspješnog V60 modela. Model je to koji širi dobro poznatu Cross Country obitelj modela te donosi markantniji izgled i mogućnost vožnje po različitim terenima. S obzirom na to da je model važan za nastup Volva na tržištu Sjeverne Amerike, premijeru će imati na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu. „Ushićeni smo skorašnjom privovom i trećeg člana naše sjajne Cross Country obitelji modela. Uspješna kombinacija dinamičnog izgleda i robusnijih voznih mogućnosti, čine od novog V60 Cross Country modela klasu za sebe“, ističe Lex Kerssemakers, stariji dopredsjednik odjela za proizvodnu strategiju.

Nasljeđe

Cross Country brend ima dugačku i istaknutu povijest. Volvo je prvi premium proizvođač automobila koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti te suptilan off-road stil, čime je stvorio potpuno novi doživljaj vožnje, a koji je automobilska javnost odlično prihvatila. Novi V60 Cross Country još jednom naglašava skandinavsko nasljeđe prirode i avanture, te kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanjem novih predjela.

Sportske mogućnosti

S razmakom od tla povećanim za 65 mm u odnosu na standardni V60, Cross Country omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih puteva, koja zahvaljujući tehnologiji vektorskog okretnog momenta i napredne kontrole trakcije može biti i naglašeno dinamična. V60 Cross Country je pravi automobil za bijeg od svakodnevnice i idealan izbor za avanturiste,“ tvrdi Lex Kerssemakers. Opremljen velikim 18 ili 19 inčnim kotačima te gumama visokog profila, V60 Cross Country uz neizostavne estetske vrijednosti nudi naglašenu udobnost i nesmetano svladavanje kako visokih trotoara, tako i makadamskih cesta.

Robustan dizajn

Ključna stavka Cross Country vozila jest dojam mogućnosti vožnje po različitim podlogama, koji donosi robustan dizajn. On se obraća kupcima s aktivnim životnim stilom, vozačima koji više vole robusniju podlogu umjesto asfalta. Taj avanturistički duh automobila uz velike kotače i povišen razmak od tla, nagovještavaju posebni dizajnerski detalji kao što su štitnici podnice, naglašeni pragovi i obrubi blatobrana, dok stražnji difuzor s integriranim završetcima ispušnog sustava naglašava i sportsku stranu ovog automobila. Robustan stil nastavlja se i u interijeru kojeg karakterizira kombinacija crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva. Nešto kasnije, u trenutku nastupa u Europi kao i u ostatku svijeta početkom sljedeće godine, na raspolaganju će biti još dvije dvobojne kolor kombinacije.

Motori

V60 Cross Country najprije stiže u Sjedinjene Američke Države i Kanadu, gdje će biti dostupan s dobro poznatim petcilindarskim benzincem sa 250 KS, sparenim s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. U ostatku svijeta, početkom 2015. godine, V60 Cross Country će biti dostupan uz novu obitelj Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje kotače, dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Volvo V60 Cross Country Volvo V60 Cross Country Volvo Cars reveals new V60 Cross Country Volvo V60 Cross Country