Izdvojeno Vijesti

Volvo S60 i V60 – nagrađena sigurnost u Europi i SAD-u

Vodstvo Volvo Car korporacije još jednom je na području sigurnosti potvrdilo svoje vodstvo najboljim rezultatima na sigurnosnim testovima na obje strane Atlantika. Naime, Volvo V60 je osvojio svih pet Euro NCAP zvjezdica te je proglašen najsigurnijim automobilom u kategoriji velikih obiteljskih automobila, dok je Volvo S60 u SAD-u osvojio svih pet zvjezdica na NHTSA sigurnosnim testiranjima. Uz to što se pokazao najsigurnijim automobilom u kategoriji velikih obiteljskih automobila, Volvo V60 dobio je i posebnu nagradu za City Safety sustav namijenjen izbjegavanja sudara u gradskoj vožnji.

         U Sjedinjenim Američkim Državama Volvo S60 osvojio je maksimalnih pet zvjezdica u NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) testiranju, poznatom i kao US-NCAP. Volvo S60 je bio jedini automobil koji je osvojio pet zvjezdica u sva tri testa (frontalni udarac, bočni udarac u stup, bočni udarac u barijeru), a osvojio je i pet zvjezdica u testu prevrtanja. Volvo S60 je trenutno jedini europski luksuzni automobil u SAD-u s vrhunskim NHTSA ocjenama, kao i IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) Top Safety Pick nagradom.

„Volvo predvodi razvoj naprednih tehnologija koje pomažu vozaču u izbjegavanju sudara. Svi ti sustavi namijeneni su kao pomoć vozaču kako bi ostao pribran i dobro informiran te time izbjegao opasne situacije. Na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi, Volvo će potvrditi svoje vodstvo na području sigurnosti predstavljanjem inovativnih sigurnosnih tehnologija,“ napomenuo je Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.