Izdvojeno Vijesti

Vrata novog Transit Customa testirana 550.000 puta

Fordov tim zalupio je vratima svojeg novog dostavnjaka više od 550.000 puta kako bi se uvjerio da mogu izdržati dnevnu upotrebu i najzahtjevnijih korisnika tijekom mnogo godina. Ford je zalupio prednjim vratima Transita 250.000 puta, bočnim kliznim vratima 150.000 puta, a stražnjim teretnim vratima 150.000 puta u posebnom ispitnom centru u kojem temperature padaju i do -40 stupnjeva Celzijusa i dižu se na 82 Celzijusova stupnja uz 85 posto vlage.

         “Ovo je tortura modernog doba, više od pola milijuna puta u svim uvjetima od tropskih vrućina do polarne hladnoće,” rekao je Barry Gale, glavni inženjer za gospodarska vozila pri Ford of Europe.

Potpuno novi Transit Custom je potpuno novo jedno tonsko gospodarsko vozilo. Prodaja u Europi i na ostalim tržištima počinje pred kraj ove godine, a debitirao je na sajmu gospodarskih vozila u Birminghamu u Engleskoj. Test u kojem je 550.000 puta zalupljeno vratima je samo jedan u nizu rigoroznih ispitnih procedura koje Ford koristi kako bi nova vozila bila dostojna reputacije legendarnog Transita poznatog po iznimnoj pouzdanosti. Broj od 250.000 puta koliko su zatvarana prednja vrata odgovara broju od 84.000 na osobnom automobilu. To govori o učestalosti korištenja vrata i strožem pristupu radnim vozilima. Ford bilježi i analizira stvarno lupanje vratima tako što ispitni uređaji simuliraju ponašanje korisnika u stvarnom životu. Prati se brzina i stupanj sile udarca vratima uključujući normalno i snažno lupanje vratima. Test pokazuje najveće brzine koje koristi 90 posto kupaca. Ispitivanje se održava u okviru automatiziranog prostora u Fordovom razvojnom centru u Merkenichu u Njemačkoj. Inženjeri prate točnost ispitivanja i provjeravaju vrata redovito za bilo kakav znak oštećenja ili popuštanja. Proizvodnja novog Transit Custom počinje kasnije ove godine u Fordovoj tvornici u Kocaeliju u Turskoj.