Vijesti

Vrhunsko priznanje Qashqaiju za kvalitetu

U sveobuhvatnom ispitivanju koje je proveo njemački automobilski klub (ADAC), Porsche 911, Audi A5 i Nissan Qashqai zauzeli su prva tri mjesta kao najpopularniji automobili, a Qashqai je istodobno postao i omiljeni uvozni automobil u Njemačkoj. Uz proučavanje statističkih podataka više od dva milijuna kvarova na vozilima, ADAC-ova godišnja nagrada ‘Gelber Angel’ (”Žuti anđeo”) od vlasnika vozila traži da ocijene svoje zadovoljstvo automobilom i razinom usluge koju im pruža distributer. Izvrsne rezultate u ispitivanju Qashqai je postigao u kategorijama pouzdanosti i zadovoljstva korisnika što je rezultiralo ukupnim trećim mjestom. Nissan Qashqai je jedini ne-njemački automobil među prvih osam.

Nissan Qashqai je većim dijelom dizajniran i konstruiran u Europi, u Nissanovom europskom centru za dizajn (NDE) i u Nissanovom europskom tehničkom centru (NTCE). Proizvodi ga Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK) u Ujedinjenoj Kraljevini.

ADAC-ovo ispitivanje ograničeno je na vozila do tri godine starosti kako bi se razlučili kvarovi uzrokovani lošim održavanjem od nedostataka u proizvodnji te uključuje samo vozila sa značajnim prodajnim rezultatima kako bi se dobila realna slika. Za nagradu 2011. ispitano je 150 modela. Rezultati se objavljuju u ADAC-ovom časopisu ADAC Motorwelt koji ima 19 milijuna čitatelja. ADAC je drugi najveći automobilski klub na svijetu sa 17,5 milijuna članova.

ADAC-ov ”Žuti anđeo” 2011.

1. Porsche 911

2. Audi A5

3. Nissan QASHQAI

4. Porsche Boxster

5. BMW serije 1

6. BMW serije 3

7. Audi TT

8. Mercedes-Benz SLK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.