Vijesti

VW Amaroku nagrada „International Pickup Award 2018“

Nagrada „International Pickup Award 2018“ (IPUA 2018) dodijeljena je modelu Amarok proizvođača Volkswagen gospodarska vozila. Nakon 2010. godine Amarok je sada i po drugi puta svojom novom verzijom i snažnim V6 motorima uvjerio europski žiri sastavljen od novinara koji se bave gospodarskim vozilima.

„Vrlo smo zahvalni zbog nagrade IPUA 2018 i počašćeni odlukom internacionalnog stručnog žirija. Kod novog Amaroka još smo jednom uvažili želje kupaca i realizirali vozilo s većom snagom, većim okretnim momentom i s boljim mogućnostima korištenja na svim terenima, koje ne simbolizira samo čisti luksuz i lifestyle», rekao je Dr. Eckhard Scholz, predsjedavajući Upravnog odbora marke Volkswagen gospodarska vozila za vrijeme dodjele nagrade „International Pickup Award 2018“ u Lyonu. „Obećavam da ćemo i dalje pronalaziti najbolja rješenja za naše kupce, kako bi im olakšali život i svakodnevni posao“, naglasio je Dr. Scholz.

Žiri je ocijenio Amarok kao utjelovljenje slogana “work hard, play hard“, što predstavlja osnovu kompletnog segmenta pick-up vozila. Žiri opisuje Amarok kao „radnog konja vrhunske kvalitete“. U objašnjenju svoje odluke posebice ističe jasan dizajn, izvanredno usklađene oblike i završnu obradu. Također naglašava i veličinu dvostruke kabine koja nudi dovoljno mjesta za pet osoba. Jedinstvena je u svom segmentu i ističe se svojim modernim izgledom. Dubok dojam na članove žirija ostavila su i ergonomska komforna sjedala za vozača i suvozača koja nose logotip udruge AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.)/(Udruga za zdrava leđa), a istaknuli su i jedinstveni osam- stupanjski automatski mjenjač i široku paletu V6 motora u segmentu.

Članove žirija posebice su oduševila on- i offroad svojstva Amaroka s V6 motorima. „Mirnoća i elastičnost motora nova su dostignuća u segmentu. Za Volkswagen Amarok V6 snaga ne predstavlja nikakav izazov. Široki izbor 3,0l-TDI motora snage od 120 do 190 kW ispunit će očekivanja svih skupina kupaca vezana uz snagu i okretni moment“, navodi se u obrazloženu IPUA žirija. Amarok druge generacije s V6 agregatom vrlo je popularan među kupcima: od siječnja do listopada 2017. proizvođač Volkswagen gospodarska vozila kupcima je isporučio već 65.200 Amarok modela (u istom periodu prošle godine: 57.600 jedinica), što predstavlja plus od 13,2 posto.

U okviru dodjele nagrada na gala prijemu tijekom Internacionalnog sajma transportnih vozila „Solutrans 2017“ dodijeljene su i nagrade za „Van of the Year 2018“: tu je Volkswagen Caddy TGI, dostavno vozilo i obiteljski VAN proizvođača Volkswagen gospodarska vozila pogonjen alternativnim CNG pogonom također završio među tri najbolja vozila.

IPUA nagradu („International Pickup Award“) dodjeljuje žiri za izbor nagrade IVotY („International Van of the Year“), koji čini grupa renomiranih stručnih novinara iz 25 zemalja, i to samo svake dvije do tri godine. Šesnaestero njih neovisno ocjenjuju vozila prema ranije definiranim kriterijima. Amarok je ovu nagradu osvojio već 2010. godine. Tako je Volkswagen Amarok postao prvi pick-up kome je ova nagrada dodijeljena već dva puta.