Vijesti

VW i od starijih modela čini povezane automobile

Revolucionarna inovacija za vlasnike starijih Volkswagenovih modela: komponenta DataPlug može se upotrebljavati u kombinaciji s novom aplikacijom Volkswagen Connect u svrhu pretvaranja gotovo svakog Volkswagen vozila u suvremeni, povezani automobil. Aplikacija nudi čitav niz praktičnih značajki za svakog Volkswagen kupca, a one sežu od informativnih do zabavnih. Ovu funkciju omogućuje komponenta koja se nalazi u sučelju OBD2 svakog vozila – a velika je svega 2x2x5 centimetara. Njezina je montaža jednostavna i ona – pod uvjetom odobrenja korisnika – prenosi odabrane podatke na upareni smartphone i u aplikaciju Volkswagen Connect preko Bluetooth veze. Aplikacije Android i iOS uvest će se u Njemačkoj s bogatom ponudom funkcija. To znači da će digitalne usluge, koje su prethodno bile rezervirane samo za vozače novih vozila s Car-Netom, biti dostupne u gotovo svim Volkswagen modelima od godine proizvodnje 2008. nadalje.

Nova aplikacija Volkswagen Connect funkcionira u kombinaciji s komponentom DataPlug kako bi postala osobni pomoćnik u vozilu. Aplikacija može registrirati pojedinačno ponašanje tijekom vožnje i prijeđenu udaljenost te daje savjete o ekološki osviještenoj vožnji. Funkcija „My Volkswagen“ pruža pregled svih relevantnih podataka o vozilu, uključujući razinu goriva u spremniku, napon akumulatora i trenutačnu kilometražu. Na smartphoneu se također prikazuju svi predstojeći servisni intervali i intervali za održavanje vozila. Odabrane upozoravajuće poruke o vozilu ne prikazuju se samo preko aplikacije, već se, po želji, također mogu izravno slati servisnom partneru.

Funkcija nadzora spremnika za gorivo u brojnim modelima automatski prepoznaje svaki postupak dolijevanja goriva i izračunava stvarne troškove vožnje ako se unese trenutačna cijena goriva. Funkcija za položaj parkiranja vozila posebno je praktična tijekom vožnje u nepoznatim gradovima jer prepoznaje točnu lokaciju na kojoj ste parkirali svoje Volkswagen vozilo. Lokacija vozila također se može dijeliti s prijateljima i obitelji u obliku GPS koordinata. U slučaju kvara, 24-satna Volkswagenova pozivna linija u dotičnoj zemlji ili obližnji servisni partner mogu se kontaktirati izravno preko aplikacije. „Izazovi“ koji su sadržani u aplikaciji postavljaju vozaču nove izazove i različite zadatke za koje se dodjeljuju virtualni trofeji i nagrade, zahvaljujući čemu vozač može uspoređivati svoje uspjehe s drugim Volkswagen vozačima. Skriveni dodatni zadaci koji se trebaju riješiti prije toga povećavaju čimbenik zabave.

Volkswagen Connect jedino je rješenje za retroaktivni upgrade vašeg Volkswagen vozila u povezani automobil koje je odobrila marka Volkswagen i koje je potpuno kompatibilno. Ono je tehnički ispravno te prije svega nema negativan utjecaj na jamstvo vozila. Preporučena maloprodajna cijena za komponentu DataPlug iznosi 299,99 kn. Dodatne se informacije mogu pronaći na stranici vwconnect.com. Ovdje je također moguće provesti provjeru kompatibilnosti u svrhu utvrđivanja koja su vozila prikladna za aplikaciju Volkswagen Connect.