Vijesti

VW koncern odlikovao najbolje vježbenike

Volkswagen koncern odlikovao je svoje najbolje vježbenike diljem svijeta nagradom za najboljeg vježbenika Best Apprentice Award 2016 za izvanredna postignuća i stručnu kompetenciju. Nagrade su 45 mladim stručnjacima iz 16 poslovnih ogranaka uručili predsjednik uprave tvrtke Volkswagen Aktiengesellschaft Matthias Müller, voditelj odjela za kadrovsku službu, organizaciju i IT dr. Karlheinz Blessing te predsjednik svjetskog zaposleničkog vijeća koncerna Bernd Osterloh.

Odlikovanje devet mladih žena i 36 muškaraca uslijedilo je u nastavku na zajedničku sjednicu uprave koncerna i svjetskog zaposleničkog vijeća koncerna u CongressParku u Wolfsburgu.

„Automobilska industrija za mlade je ljude zanimljivija no ikad prije“, rekao je Müller na dodjeli nagrada. „Naša tvrtka suočena je, kao i cjelokupna branša, s velikim promjenama: autonomna vožnja, elektromobilnost, inovativni koncepti mobilnosti te digitalizacija i umrežavanje od nas iziskuju sve bržu aktualizaciju znanja i vještina.“ Müller je čestitao dobitnicima nagrade i rekao: „Ponosan sam na vas. Zadržite svoju znatiželju, ostanite otvoreni prema novim stvarima i pronađite svoje prilike u promjenama.“ „Prvorazredna stručna izobrazba danas je važnija no ikad prije“, naglasio je Blessing. „U Volkswagen koncernu mlade se nade od početka uči raditi s novim tehnologijama i međusobno ih povezivati. Digitalizacija i umrežavanje imat će golem utjecaj i na one vrste poslova u kojima se naše dobitnike nagrada ubraja među najbolje.“ Blessing je nagrađenim mladim stručnjacima rekao: „Vašom izobrazbom položili ste temelje za svoj poslovni uspjeh. Neka vaša znanja i vještine i ubuduće ostanu ukorak s vremenom. Koristite se našim kvalifikacijskim ponudama ili dobijte bolji uvid u naše poslovanje u još jednoj godini stručne izobrazbe.“

Osterloh je rekao: „Kvalitetno obrazovane mlade žene i muškarci budućnost su Volkswagen koncerna. Stoga sva naša sredstva za izobrazbu i daljnje usavršavanje predstavljaju pametno uložen novac. Našim dvojnim sustavom obrazovanja, uspješno provedenim diljem svijeta, polažemo temelje za dobar razvoj našeg poduzeća te preuzimamo društvenu odgovornost na dotičnim lokacijama. Ovih 45 mladih stručnjaka koje danas odlikujemo najbolji su dokaz uspješnosti toga puta.“

Ovih 20 dobitnika nagrada prethodno je odlikovano u svojim zemljama za svoje zalaganje u poduzeću te stručna znanja i vještine na svojim vježbeničkim poslovima. Gotovo polovica dobitnika nagrade „Best Apprentice“ svoja će znanja i vještine proširivati pohađanjem studija. Sedam drugih dobitnika nagrade dvije će godine individualno produbljivati znanja u svome poslovnom ogranku u okviru projekta za nadarene pojedince pod nazivom „grupa talentiranih mladih stručnjaka“. Pet mladih stručnjaka sudjelovat će u programu za razvoj zaposlenika pod nazivom „godine putovanje“ te godinu dana raditi na lokaciji koncerna u nekoj drugoj zemlji.

Volkswagen koncern 16. je put dodijelio nagradu Best Apprentice Award i time od 2001. godine odlikovao ukupno 431 vježbenika. Poduzeće diljem svijeta obrazuje oko 19.500 mladih žena i muškaraca u gotovo 60 poslovnih grana te 50 dvojnih sustava studijskog obrazovanja.