Vijesti

VW – najinovativniji automobilski koncern

Volkswagen koncern uspio je ostvariti veliku prednost na 12. dodjeli ove nagrade. U evaluaciji je sudjelovalo 19 automobilskih koncerna i 60 marki proizvođača. Za dr. Ulricha Eichhorna, voditelja odjela za istraživanje i razvoj Volkswagen koncerna, priznanje za „najinovativniji automobilski koncern“ predstavlja važnu potvrdu dugoročne poslovne strategije i strategije u vezi s proizvodima: „Mi u Volkswagen koncernu želimo ubrzati i utjecati na prelazak u novo doba mobilnosti. Zbog toga povećavamo kako brzinu tako i investicije u ova važna inovacijska područja digitalizacije i automatizacije te stoga provodimo reorganizaciju. Na taj će način Volkswagen koncern napredovati iz proizvođača automobila u pružatelja usluga mobilnosti.“ Eichhorn kaže nadalje: „Naš je cilj postati vodeći pružatelj usluga održive mobilnosti u 2025. godini.“ S modelom Sedric (Self Driving Car) – prvim autonomnim konceptualnim vozilom Volkswagen koncerna – tvrtka daje konkretan uvid u automatiziranu vožnju najvišeg stupnja (5. stupanj).

Prof. dr. Stefan Bratzel, direktor instituta Center of Automotive Management, izjavio je povodom dodjele nagrade: „Njemački proizvođači automobila uspješno kreću u borbu za vodeću poziciju glede inovacija u doba promjene tehničke paradigme te posjeduju visoku kompetentnost i snagu kada su u pitanju brojne teme budućnosti.“

Center of Automotive Management (CAM) u Bergisch-Gladbachu neovisan je institut za empirijsko istraživanje automobila i mobilnosti koji u suradnji s tvrtkom PricewaterhouseCoopers provodi opsežne studije na godišnjoj razini.