Vijesti

VW – “najkreativniji oglašivač na svijetu”

Na novoj Gunn 100 listi međunarodnog kreativnog oglašavanja Volkswagen je zauzeo prvo mjesto između 50 najboljih oglašivača na svijetu. Gunn 100 dio je renomiranog Gunn Report izvještaja kojeg objavljuje WARC, globalno tijelo usmjereno na marketing i učinkovitost oglašavanja.

Jochen Sengpiehl, direktor marketinga marke Volkswagen: “Iznimno smo zadovoljni što je Volkswagen proglašen najboljim oglašivačem na svijetu u 2017. godini. Naše kampanje temelje se na velikoj strasti prema automobilima i ljudima. Volkswagen je predan kreativnom oglašavanju koje je kupcima uvjerljivo. Ovakvo priznanje pokazuje da su naše kampanje širom svijeta dosegle najvišu moguću razinu. Ovo prvo mjesto cijelom će timu pružiti motivaciju da rade još bolje i da obrane ovaj naslov.“

Gunn Report osnovao je Donald Gunn 1999. godine i smatra se globalnim indeksom kreativne izvrsnosti u oglašavanju. Od svog prvog objavljivanja, Gunn Report postao je jednim od ključnih analiza kampanji širom svijeta. Gunn Report uključuje rang listu Gunn 100 koja okuplja 100 najkreativnijih kampanja i 50 najboljih brendova, agencija i zemalja. Godišnja rang lista temelji se na 40 najvažnijih kreativnih natjecanja na globalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, a na čelu te liste za 2017. godinu je upravo marka Volkswagen.