Vijesti

VW povećava prodaju

U prvom polugodištu 2016. godine Volkswagen koncern ponovno je potvrdio svoje vodeće mjesto na području poslovanja s velikim kupcima osobnih vozila u Njemačkoj. Na relevantnom tržištu flotnih vozila (vozni parkovi s više od deset vozila) prema Dataforceu je registrirano 112.701 vozilo marki osobnih vozila Volkswagen, Audi, Seat i Škoda.

Na ljestvici marki osobnih vozila prvo i drugo mjesto zauzimaju Volkswagen osobna vozila s 59.198 novih registracija i Audi s 32.561 novom registracijom. Najbolji uvoznik s 15.368 novoregistriranih vozila  bila je marka Škoda. Seat je povećao brojku novih registracija kod njemačkih kupaca flota za 21,8% na 5.574.

Volkswagen koncern je unatoč aktualnoj situaciji učvrstio svoj poseban položaj na području poslovanja s velikim kupcima. S povećanjem prodaje od 4,5 posto uspjeli smo ostvariti još bolje rezultate u odnosu na prethodnu godinu“, rekao je Fred Kappler, voditelj prodaje Volkswagen koncerna.

Kod poretka modela osobnih vozila također je vidljiv uspjeh koncerna: marka Volkswagen osobna vozila zauzela je prvo i drugo mjesto s modelima Passat i Golf. Kao najbolja premium marka, Audi je s modelima A4 i A6 zauzeo treće i četvrto mjesto. U zasebno obrađenom segmentu flota lakih gospodarskih vozila do 6 tona marka Volkswagen gospodarska vozila je s 19.967 novih registracija  također potvrdila svoje vodeće mjesto.