Vijesti

VW u Wolfsburgu proizveo 44 milijuna vozila

Volkswagenova matična tvornica proizvela je 44 milijuna vozila od početka proizvodnje prije 72 godine. Jubilarno vozilo je Golf GTE u Dark Iron boji.

Sa 44 milijuna proizvedenih jedinica najveća europska tvornica automobila u Wolfsburgu zaslužna je za još jednu prekretnicu u proizvodnji vozila. Model koji se najviše proizvodio je Golf s 18 milijuna primjeraka. Odmah iza njega slijedi Buba s gotovo dvanaest milijuna jedinica koje su proizvedene do 1975. godine.

Direktor tvornice dr. Stefan Loth naglasio je sljedeće: „Današnja obljetnica predstavlja izvanredno postignuće našeg tima. 44 milijuna vozila proizvedenih u našoj matičnoj tvornici nije samo velik broj već je ujedno i snažan i važan znak za Volkswagen u Wolfsburgu.“

Član radničkog vijeća Jürgen Hildebrandt izjavio je sljedeće: „Naš radni kolektiv nekoliko milijuna puta je dokazao da s maksimalnom preciznošću proizvodimo vozila izvanredne kvalitete. To nam polazi za rukom zato što su naše kolegice i kolege dobro kvalificirani i vrlo iskusni i zato što je naš koncept timskog rada ispravan”.

Na Volkswagenovoj lokaciji u Wolfsburgu trenutačno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan uključujući električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. godine proizvodne hale napustilo je gotovo 70.000 modela e-Golf i Golf GTE. Time je Volkswagen u Wolfsburgu tvornica s najvećim volumenom proizvodnje električnih vozila u tvrtki.

K tomu područje sa segmentima poslovanja Plastika i Vozni postroj predstavlja internog dobavljača sustava Volkswagen koncerna. Osim tvornice u Wolfsburgu koja se ovim putem gotovo u cijelosti opskrbljuje, najveći dio iz ovog segmenta poslovanja isporučuje se na razne lokacije marki Volkswagen, Audi, SEAT i ŠKODA diljem svijeta.