Ekologija Izdvojeno

Yaris Hybrid – revolucija eko vožnje

Zahvaljujući izvanrednoj učinkovitosti hibridnog sustava, novi Yaris Hibrid je prava revolucija efikasnosti i  štedljivosti. Sa samo 79 g/km CO2, donosi najniže emisije štetnih plinova koje ima bilo koji automobil s konvencionalnim pogonom ( benzinski ili dizelski motor).

         Yaris Hibrid je gradski automobil  sa 100 KS , već standardna oprema donosi klima-uređaj i automatski mjenjač, no najveća prednost Yaris Hibrida je mogućnost da emitira iznimno niske razine ili čak nikakve količine štetnoga CO2. Hibridna tehnologija je jedinstvena jer ima mogućnost ostvariti fantastične rezultate, bez ikakvih kompromisa.

Pogon novoga hibrida je optimiziran za visoku efikasnost, te eliminira potrebu za uključivanjem benzinskim motora čim je to više moguće. Toyotina vlastita istraživanja pokazuju slijedeći potencijal; kumulativni učinak hibridnog sustava (koji kombinira rad benzinskog I električnog motora) dovodi do prosjeka od 66% vremena i 58% udaljenosti u kojima Yaris Hibrid vozi samo na električnu energiju. Ovim načinom automobil ne troši gorivo i ne zagađuje okoliš jer ne emitira CO2.

Široki raspon cijena, ovisno o opremljenosti, Yarisu će omogućiti da pokrene hibridnu revoluciju. Cijene na većim europskim tržištima biti će u skladu sa  dizel motorom iz ponude konkurentnih modela. Yaris Hibrid u prodaji se očekuje od lipnja 2012.