Vijesti

Zajednička tvornica PSA Peugeot Citroëna i Mitsubishi Motors Corporation u Kalugi (Rusija) započinje s radom

Philippe Varin, Predsjednik Grupacije PSA Peugeot Citroën i Takashi Nishioka Predsjednik Mitsubishi Motors Corporation, službeno su objavili početak proizvodnje automobila u PCMA Rus, zajedničkoj tvornici u Rusiji, u 70% vlasništvu PSA Peugeot Citroëna i 30% Mitsubishi Motors Corporation, a koja se nalazi u Kalugi, 180 km jugozapadno od Moskve. Ceremonija inauguracije odvijala se u prisutnosti Gueorgui Poltavchenka, poslanika Predsjednika Ruske Federacije i Anatolia Artamonova, Guvernera regije Kaluga.
Ova tvornica, u koju je uloženo 470 milijuna eura, omogućit će PSA Peugeot Citroënu i Mitsubishi Motors Corporation da postanu jedan od glavnih aktera na ruskom automobilskom tržištu, koje ima obećavajući potencijal.
Od travnja 2010. godine, u tvornici Kaluga proizvodit će se Peugeot 308, zatim Citroën C4 i SUV-ovi Citroën C-Crosser, Peugeot 4007 i Mitsubishi Outlander. Ovi modeli ciljaju na srednji segment ruskog automobilskog tržišta. Tvornica će biti u potpunosti operativna u 2012. godini. Tad će godišnji proizvodni kapacitet biti 125.000 jedinica, od čega 85.000 jedinica za monovolumene srednjeg segmenta Peugeota i Citroëna i 40.000 jedinica za SUV-ove Peugeot, Citroën i Mitsubishi. Tvornica će zapošljavati oko 3.000 zaposlenika koji će se obučavati u lokalnom trening centru, otvorenom u suradnji s Predsjedništvom regije Kaluga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.