Vijesti

Zaposlenicima Porschea 9.656 eura bonusa

Porsche dijeli uspjeh tvrtke sa svojim zaposlenicima: Nakon što je proizvođač sportskih vozila zabilježio najuspješniju godinu u svojoj povijesti, zaposlenicima tvrtke Porsche AG bit će dobrovoljno isplaćen bonus u visini do 9.300 eura bruto. Uprava i zaposleničko vijeće koncerna zajednički su se odlučili na ovaj korak. Zaposlenice i zaposlenike Porschea ovim će se bonusom nagraditi za njihov izvanredan angažman. Ova dobrovoljna isplata sastoji se od dva dijela: 8.600 eura isplatit će se za posebne uspjehe osoblja Porschea u zaključenoj poslovnoj 2017. godini. Daljnjih 700 eura bit će dodatan doprinos za Porsche VarioRente ili individualno mirovinsko osiguranje. Uz dobrovoljan bonus zaposlenici Porschea će za 2017. godinu primiti i jednokratnu jubilarnu nagradu u visini 356 eura bruto. Povod tome jest jubilarnih 70 godina sportskog vozila Porschea kojim proizvođač sportskih vozila podsjeća na prvi Porscheov serijski model 356 iz 1948. godine.

U poslovnoj 2017. godini proizvođač sportskih vozila je povećao broj isporuka za četiri posto na 246.000 vozila. Time je postignut promet od 23,5 milijardi eura, što ispod crte odgovara plusu od pet posto. Istovremeno porastao je operativni rezultat za sedam posto na 4,1 milijardi eura, a stopa povrata povećala se na 17,6 posto. Ukupan broj zaposlenih povećao se krajem 2017. godine za osam posto na ukupno 29.777 zaposlenih. Kod brojnih novina u 2017. najveću pažnju su zaokupili 911 GT3, GT2 RS, Panamera Sport Turismo i Cayenne.

Bonus za 2017. godinu, prilagođen s obzirom na individualno radno vrijeme i radni staž u tvrtki, primit će oko 23.000 zaposlenika tvrtke Porsche AG.

„Uspješna 2017. godina Porschea bila je timski rad“,govori Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG. „Ponosni smo na veliki angažman i strast svih naših zaposlenika. Kod Porschea čovjek je u središtu.“Predsjednik zaposleničkog vijeća koncerna Uwe Hück naglašava uspješan timski rad: „Svaki cent isplaćen ovim bonusom naši su zaposlenici zaslužili. Jer ova fenomenalna bilanca nije nam tek tako poklonjena, nego je napornim radom postignuta. Stoga sam zaista ponosan na naše zaposlenike i njihov izvanredan rad. Naš moto glasi: Nemojmo razglabati, nego raditi.“