Reportaža Vijesti

35 povijesnih dragulja okupiralo Rogoznicu

Nakon velikog uspjeha Prvog Uskrsnog Oldtimer Promo Toura 2018, tijekom uskrsnog vikenda uspješno je organiziran i održan Drugi Uskrsni Oldtimer Promo Tour 2019 u organizaciji časopisa Oldtimer Club i Marina Frapa Resorta, a uz potporu Turističke Zajednice Rogoznica. 

Nastao iz strasti prema automobilima, umjetnosti, dizajnu i ljepoti u najširem smislu, ovaj događaj odaje priznanje inovacijama, trudu, hrabrosti i strasti koje prate povijest razvoja automobila. Ono što ovu manifestaciju razlikuje od drugih jest to što ovdje nije važan kronometar, nego su važni druženje, enogastro užitci, upoznavanje krajolika i upozoravanje na očuvanje povijesne baštine. 

Drugo izdanje Uskrsnog Oldtimer Promo Toura je bilo još bogatije te je ove godine manifestacija dobila internacionalni karakter. Oldtimere su odabrali direkno organizatori događaja, a sudjelovalo je čak 35 upečatljivih povijesnih vozila. Sudionici događaja su uskrsni vikend proveli u predivnom ambijentu Marina Frapa Resorta gdje su posjetitelji mogli uživati u izložbi oldtimera. Na Uskrs sudionici su se sa svojim ljubimcima uputili prema rogozničkoj rivi gdje su mogli uživati u tradicionalnom uskrsnom doručku te degustirati prave gurmanske delicije pripremljene od strane rogozničkih ugostitelja. Sudionici su u popodnevnim satima uživali u prirodnom okruženju i domaćim jelima poznatog OPG-a Šarićevi Dvori. 

Na završnoj večeri organizatori događaja su uručili posebne nagrade: dvije Editor’s Choice nagrade. Prvu je prema izboru Petera Škofiča, autora knjige „Začetki starodobništva na Slovenskem“, dobio Porsche 911 T iz 1969. godine čiji je vlasnik dr. Radovan Marjanović Kavanagh dok je drugu prema izboru urednika knjige „Makinja ča sama trče“, Josipa Radića, osvojio Alfa Romeo Giulietta Spider iz 1959. godine vlasnika Josipa Smolkovića. Povodom proslave 120 godina Fiata dodijeljena je nagrada Fiat Heritage prema izboru zastupnika Fiata za Hrvatsku. Nagradu je odnio ponosni vlasnik Fiata Ghia 1500 GT iz 1962. godine, Nikola Crljenica. Nagrada Oldest pripala je najstarijem automobilu Dodge Roadsteru iz 1924. godine ponosnog vlasnika Drage Kukoviča. 

Najvažniju nagradu Best of Show prema izboru samih sudionika osvojio je upečatljivi Fiat Simca 6CV iz 1937. godine čiji je ponosni vlasnik Gregor Godina iz Slovenije. 

Ukratko, sudionici, gosti i organizatori su dva dana uživali u izložbi i promo vožnji prelijepih povijesnih automobila, kulturi, baštini, gastronomiji i prekrasnom ambijentu Marina Frapa Resorta i Rogoznice.