Vijesti

5 Euro NCAP zvjezdica za Volvo XC40

Volvo model XC40 može se pohvaliti još jednim priznanjem. Ovaj model dobitnik je pet zvjezdica i najviših rezultata testiranja postignutih na Europskom programu testiranja novih automobila 2018. godine. Zahvaljujući ovim rezultatima, XC40 se tako pridružio većim inačicama serije 60 i 90 kao jedan od najsigurnijih automobila na cesti.

Euro NCAP testiranje 2018. godine bilo je jedno od najtežih do sada zbog novih i zahtjevnijih izazova za sigurnosne tehnologije što uključuje i detektiranje biciklista sa sustavom automatskog kočenja i sustava pomoći za ostajanje u traci. Novi XC40 model je sveukupno osvojio najviše ocjene od svih testiranih automobila prema novim pravilima.

“Novi XC40 model je jedan od najsigurnijih automobila na tržištu,“izjavio je Malin Ekholm, voditelj Volvo sigurnosnog centra. “Dolazi s najširom ponudom sigurnosnih tehnologija unutar standardne opreme u segmentu malih SUVa. Tako pomaže vozačima detektirati te izbjeći sudar, omogućava siguran ostanak u traci i smanjuje posljedice nenamjernog napuštanja ceste.“

Svi testirani Volvo automobili danas dostupni u prodaji su dobitnici pet zvjezdica u svojim Euro NCAP kategorijama. Prošle godine, XC60 model okrunjen je za najbolji veliki off-roader i najbolje sveukupne performanse na prestižnim Euro NCAP Best in Class nagradama za sigurnost. XC90 model bio je dobitnik istih priznanja 2015. godine.

Volvo XC40 imenovan je Europskim automobilom 2018. godine te je tako postao prvi Volvo automobil koji je primio ovu nagradu. Od osvajanja nagrade postao je jedan od najbolje prodavanih Volvo modela. Kompanija je u svibnju najavila da će proširiti proizvodnju u proizvodnim pogonima u Europi i Kini kako bi ispunila ogromne količine narudžbi za proizvodnjom ovog modela.