Vijesti

88. Geneva Motor Show 2018.

Središte cjelokupne svjetske automobilske industrije svake godine početkom ožujka je Ženeva. Od 8. do 18. ožujka održava se tradicionalan Ženevski autosalon po 88. puta. Tradicija ovog salona datira iz davne 1905. godine, a nakon brojnih previranja profilirao se kao središnji godišnji, a time i najeminentniji događaj u automobilskoj industriji.

Po sedmi puta uzastopce se uoči otvaranja salona održava  proglašenje pobjednika “Car of the Year”, a za titulu se ove godine bore: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza i Volvo XC40.

Na ovogodišnjem Salon nastupa 180 izlagača, bit će prikazano oko 900 izloženih modela 7 hala Palexpo arene. Akreditirano je više od 10.000 novinara iz cijelog svijeta koji će prisustvovati 70-tak press konferencija na kojima će biti predstavljeno više od 110 premijera. Sve to zbrojeno stavlja Ženevu u položaj najznačajnije automobilske priredbe. Tijekom trajanja salona očekuje se posjeta više od 700.000 posjetitelja.

Evo još par praktičnih detalja za one koji namjeravaju osobno posjetiti ovu priredbu: Salon je otvoren radnim danom od 10 do 20 sati, vikendom od 9 do 19 sati, cijena ulaznice je 16 CHF za odrasle (11 CHF za grupu veću od 20 ljudi), a za djecu od 6 do 16 godina i umirovljenike cijena je 9 CHF.

Dašak Ženeve ove će se godine osjetiti i u Zagrebu jer će se održati Zagreb Auto Show, od 10.-15. travnja!

Ove se godine u Ženevi po treći puta predstavlja i hrvatski proizvođač Rimac. Sada već etabliran proizvođač iz Svete Nedjelje predstavit će svoj potpuno novi model koji spada u jednu od značajnijih svjetskih premijera.