Predstavljamo

Audi skysphere koncept – budućnost bez granica

Audi predstavlja prvog člana nove obitelji konceptnih vozila, spektakularni roadster. Audi skysphere koncept naziv je za električni kabriolet s dvojim vratima čije linije vode izravno do Audi dizajna budućnosti. Ovim vozilom marka predstavlja svoju viziju budućeg segmenta progresivnog luksuza u kojemu interijer postaje interaktivni prostor, a vozilo platforma za uzbudljiva iskustva. To je omogućeno zahvaljujući autonomnoj vožnji, revolucionarnom redizajnu interijera i besprijekornom digitalnom ekosustavu.

Audi skysphere koncept održava način na koji marka redefinira luksuz u budućnosti – više se ne radi o pukoj vožnji. Konceptno je vozilo dizajnirano s jasnim ciljem da putnicima ponudi uzbudljiva i vrhunska iskustva.

Kako bi putnici imali maksimalnu slobodu, Audi skysphere koncept dizajniran je za dva različita iskustva u vožnji: „Grand Touring“ i sportsko iskustvo. Na taj način do izražaja dolaze spektakularni tehnički detalji – promjenjivi međuosovinski razmak. Elektromotori i sofisticirani mehanizam s dijelovima karoserije i okvira koji klize jedan u drugi omogućuju promjenu samog međuosovinskog razmaka i vanjske dužine vozila za 250 milimetara. U isto vrijeme, razmak vozila od tla podešen je za 10 milimetara radi poboljšanja komfora i dinamike vožnje.

Pritiskom na gumb, vozač može iskoristiti svoju slobodu i izabrati vlastito iskustvo vožnje – ili da sam upravlja svojim e-roadsterom dugim 4,94 metra u „sportskom“ modusu sa smanjenim međuosovinskim razmakom, dok upravljanje stražnjim kotačima osigurava da vozilo ostane izuzetno agilno unatoč svojim dimenzijama. Ili se može odlučiti za vožnju u 5,19 metara dugom GT-u u autonomnom modusu vožnje „Grand Touring“, uživajući u nebu i krajoliku, maksimalnom prostoru za noge i uslugama koje nudi besprijekorno integrirani digitalni ekosustav. U ovom modusu kolo upravljača i papučice odlaze u nevidljivo područje. Osjećaj prostora u konceptnom vozilu otvara potpuno nove mogućnosti za takav sportski kabriolet. U međuvremenu, Audi skysphere svojim sustavom senzora automatski prati cestu i promet te vozače vozi sigurno do odredišta.

Slično kao što dizajn interijera nudi novu, suvremenu interpretaciju luksuza, digitalizacija i ekosustav putnicima vozila otvaraju neviđenu razinu slobode i svjetove iskustva. Zahvaljujući vlastitim Audi uslugama i mogućnosti integriranja digitalnih usluga, mogućnosti su gotovo beskrajne. Osim toga, putnici mogu podijeliti svoje iskustvo na cesti s prijateljima putem društvenih mreža, slikama interijera i okruženja. Vozilo se brine i za svakodnevne zadatke koji nadilaze puku vožnju. Na primjer, autonomni Audi skysphere koncept obavještava svoje putnike o njihovom trenutačnom odredištu i samostalno upravlja parkiranjem i punjenjem.

Audi skysphere bit će predstavljen na domaćem terenu u Kaliforniji

Audi skysphere koncept svoj je javni debi imao 13. kolovoza 2021. u sklopu Tjedna automobila u Montereyu – na legendarnim stazama golf igrališta u Pebble Beachu. To znači da se predstavljanje vozila u Kaliforniji odvija manje-više na domaćem terenu jer je konceptno vozilo osmišljeno i dizajnirano u Audi Design Studiu u Malibuu, samo nekoliko koraka dalje od autoceste Pacific Coast, legendarne obalne ceste koja povezuje predgrađa Los Angelesa sa sjevernom Kalifornijom. Voditelj studija Gael Buzyn i njegov tim kreativni umovi su koji stoje iza ovog projekta. Legendarni klasični model iz vlastite povijesti tvrtke – roadster Horch 853 – poslužio je kao inspiracija za novi revolucionarni model. Impresivan kabriolet, također dugačak oko 5,20 metara, nije bio samo definicija modernog luksuza 1930 -ih, već je osvojio i Concours d’Elegance u Pebble Beachu 2009. godine.

No vizualna inspiracija od prethodnika ograničena je dimenzijama konceptnog vozila i tipičnim proporcijama s prilično kompaktnom kabinom i dugim prednjim dijelom. Pogled ispod poklopca motora modela Horch otkriva impozantni redni motor s 8 cilindara zapremine 5 litara. S druge strane, Audi skysphere između prednje osovine i vjetrobranskog stakla uglavnom krije komponente električnog pogona, kao što su punjač i DC/DC pretvarač, uz pokretače i elektroničke i mehaničke komponente za adaptivni međuosovinski razmak. Krasi ga i prostrani prtljažnik s dvije torbe za golf koje su posebno dizajnirane za ovo konceptno vozilo.

 Pogonski sustav: 465 kW snage

„Nove tehnologije poput elektrifikacije, digitalizacije i autonomne vožnje dale su nam priliku da stvorimo iskustvo koje nadilazi ono što tipični roadsteri danas nude“, rekao je voditelj projekta dizajna Gael Buzyn. Elektromotor smješten na stražnjoj pogonskoj osovini odgovoran je za isporuku snage kotačima modela Audi skysphere. Ukupno 465 kW snage i 750 Nm okretnog momenta lako pokreću roadster koji teži samo oko 1800 kilograma. Raspodjela težine od oko 60 posto na stražnjoj pogonskoj osovini rezultira dovoljnom vučom i ubrzanjem od 0 do 100 km/h u samo četiri sekunde, ako je to potrebno.

Moduli baterije modela Audi skysphere primarno su smješteni iza putničke kabine – idealna konfiguracija za težište i agilnost vozila. Ostali moduli mogu se pronaći između sjedala u središnjem tunelu unutrašnjosti modela skysphere – još jedan položaj odabran u korist dinamike vozila. Očekuje se da će kapacitet baterije biti veći od 80 kWh, što će vozilu omogućiti domet veći od 500 kilometara prema WLTP ciklusu vožnje, barem u ekonomičnom GT modusu.

Vozni postroj: upravljanje stražnjim kotačima i adaptivni zračni ovjes

Vozilo ima dvostruke osovine s poprečnim sponama sprijeda i straga. Gornja i donja osovina s poprečnim sponama kovane su ili lijevane od aluminija. Upravljanje se odvija putem sustava „steer-by-wire“ koji upravlja prednjim i stražnjim kotačima. Budući da sustav nije mehanički povezan s prednjom osovinom, vozač može odabrati različite omjere upravljanja i postavke upravljanja – pritiskom na gumb. To omogućuje podešavanje upravljanja s izrazito direktnog na komforno, ali i s velikog momenta samoporavnanja do minimalnog momenta samoporavnanja, na primjer pri parkiranju. Sustav upravljanja stražnjom osovinom i adaptivni međuosovinski razmak također doprinose malom promjeru zaokreta vozila.

Tradicionalna Audi tehnologija voznog postroja osigurava da ovjes pruža potrebnu razinu svestranosti – u konceptno vozilo implementirana je najnovija evolucijska faza Audi adaptivnog zračnog ovjesa s tri neovisne zračne komore koje omogućuju udoban osnovni ovjes. Pojedine komore mogu se deaktivirati za sportsku vožnju s brzim ubrzanjem. Rezultat je da karakteristična krivulja opruge postaje sve progresivnija, smanjujući kotrljanje i nagib na minimum. Spuštanje karoserije za 10 mm smanjuje aerodinamični otpor – što je osobito relevantno tijekom dugih vožnji.

Aktivni ovjes modela Audi skysphere igra ključnu ulogu u svestranosti karakteristika rukovanja vozilom. Tijekom krstarenja, pojedinačni se kotači selektivno podižu ili spuštaju kako bi se kompenzirale neravnine i valovitost površine ceste – rezultat je to simbioze digitalnih predviđanja navigacijskog sustava i sofisticiranih sustava upravljanja i aktiviranja aktivnog voznog postroja. Montirane na aerodinamički oblikovane 23” kotače od lakog metala, gume 285/30 postižu savršenu ravnotežu između prikladnosti za putovanja na velikim udaljenostima zahvaljujući minimalnom otporu kotrljanja i sportskom, aktivnom stilu vožnje s velikim uzdužnim i bočnim ubrzanjem.

Eksterijer: poštovanje bez imitacije

U pogledu njihova otiska – 5,23 metra dužine naspram 5,19; a širine 1,85 naspram 2,00 metra – lako je vidjeti sličnost između legendarnog kabrioleta Horch 853 i modela Audi skysphere. Zapanjujuća razlika, s druge strane, u njihovoj je visini – legendarni Horch, sa svojim ikoničnim dizajnom, uzdizao se do 1,77 metara ovisno o obliku karoserije, dok se njegov autonomni potomak, Audi skysphere, spušta prema cesti u sportskom modusu na svega 1,23 metra, s optimiziranim težištem i aerodinamikom. Konceptno vozilo odaje počast klasičnom modelu, ne ostajući pritom samo retro imitacija.

Uostalom, pored dimenzija, linije su te koje čine pravu razliku. Svojim širokim, zakrivljenim i trapezastim kućištima kotača, tipičnim za marku, model skysphere ističe široki trag – vidljiv pokazatelj dinamičnog talenta. Gledano sa strane, proporcije su impresivne s dugim poklopcem motora i – osobito sprijeda – kratkim prevjesom. Kućišta kotača i poklopac motora prirodno su zakrivljeni. Stražnji kraj razvijen je u zračnom tunelu i kombinira elemente „speedster“ i „shooting brake“ karoserije s velikim staklenim površinama tradicionalnog aerodinamičnog dizajna. Dvije putne torbe, dizajnirane posebno za model Audi skysphere, svoje su mjesto pronašle ispod stakla, a na mjestu ih drže ukrižane rastezljive trake.

Na prednjem su kraju – iako više ne služi kao rešetka hladnjaka –za marku tipična Singleframe rešetka i trodimenzionalni osvijetljeni amblem s četiri prstena. Cijela Singleframe rešetka, kao i bočne susjedne površine dizajnirani su s bijelim LED elementima koji doslovno djeluju kao pozornica za vizualne efekte – kako funkcionalne efekte, tako i pokretne sekvence dobrodošlice tijekom otvaranja i zatvaranja vozila. Nježno prigušivanje i strukturirano, ritmički pulsirajuće svjetlo ostavljaju dojam elegancije. Svjetla za dnevnu vožnju u bočnim prednjim dijelovima daju rasvjetnim tijelima odlučan, usredotočen „pogled“. Ako se promijeni međuosovinski razmak, LED diode na prednjem i stražnjem kraju prikazuju posebno komponiran dinamički slijed.

Stražnjim krajem također dominira digitalno upravljana LED površina koja se proteže cijelom širinom vozila. Bezbroj crvenih LED dioda raspršeno je poput rubina po okomitoj stražnjoj površini. Refleksije stvaraju dinamičke svjetlosne efekte i efekte sjene kada se rasvjetna tijela uključe i isključe.

Nakon promjene međuosovinskog razmaka, a time i modusa vožnje iz GT u Sport, svjetlosni potpis se također mijenja i šalje jasnu naznaku o promijenjenom karakteru Audi skysphere koncepta, posebno u području oko Singleframe rešetke.

Karakteristična značajka bočnog pogleda jesu pragovi, koji kao da strše u kućišta stražnjih kotača – bitna značajka koja ih pri promjeni međuosovinskog razmaka zapravo gura unatrag. Pragovi su pričvršćeni na prednji kraj vozila, a dok se pomiče, pragovi također klize straga ispod fiksnih vrata. Pritom se međuosovinski razmak smanjuje sa standardne veličine A8 L na znatno kompaktniju veličinu oblinama kompatibilnog Audi RS-a 5 – 25 centimetara čini razliku. I ne samo tehnički, već i vizualno, a prije svega u pogledu iskustva vožnje.

Nema sumnje da Audi skysphere konceptno vozilo ima dvije osobnosti – GT-a i luksuznog sportskog vozila. U ključnim razlikama, međutim, možete uživati samo u unutrašnjosti jer ovdje, iza stražnjih krilnih vrata sa širokim kutom otvaranja, model Audi skysphere nudi izrazito kontrastna iskustva.

Interijer: dvije sfere iskustva u jednoj

Kad su u pitanju tri nadolazeća konceptna vozila, Audi skysphere, Audi grandsphere i Audi urbansphere, marka prostor koji okružuje putnike (“sfera”) i koji za njih postaje iskustvo – unutrašnjost – stavlja u središte svoga dizajna. To je zato što su sva tri vozila dizajnirana za autonomnu vožnju razine 4 – što znači da u određenim definiranim situacijama na cesti i u prometu vozač može prenijeti potpunu odgovornost na vozilo i više ne mora intervenirati. Iz tog se razloga upravljački elementi poput kola upravljača i papučica mogu zakrenuti u nevidljiv položaj i tako potpuno ukloniti iz unutrašnjosti. A putnici, uključujući i onoga na prednjem lijevom sjedalu, mogu uživati u novom obliku slobode – slobodi opuštanja na otvorenom, uživanju u krajoliku i vjetru ili u interakciji s internetom i svijetom zahvaljujući povezanosti sa digitalnim ekosustavu u modelu Audi skysphere.

Bez upravljačkih elemenata, interijer izgleda kao lagano, prostrano okruženje, u mnogim područjima inspirirano svemirom Art Decoa. Udobna sjedala krasi vizualna elegancija dizajnerskog namještaja, no u modusu vožnje bez ikakvih kompromisa ispunjavaju funkcije sjedala vozila – bočna potpora i sigurnosne značajke dio su paketa. Presvlake su od održivo proizvedene tkanine od mikrovlakana i, zahvaljujući svom promjenjivom položaju u unutrašnjosti, nude onu vrstu slobode kretanja i prostora za noge kakvu inače možete doživjeti samo kada letite prvim razredom u zrakoplovu. Ekološki certificirano drvo eukaliptusa i sintetički proizvedena umjetna koža drugi su održivo proizvedeni materijali koji doprinose stvaranju neusporedivog iskustva u unutrašnjosti vozila.

Ako se konceptno vozilo Audi skysphere koristi u modusu kada njime upravlja vozač, unutrašnjost se pretvara u ergonomski savršen cockpit. Zajedno s voznim postrojem i karoserijom, kombinirani instrument i ploča monitora na središnjoj konzoli također se pomiču straga. Vozač pronalazi sve upravljačke elemente, uključujući kolo upravljača i papučice, u položaju koji mu najbolje odgovara.

Velike dodirne površine monitora – širine 1415 mm, visine 180 mm – na instrumentnoj ploči i u gornjem dijelu središnje konzole koriste se za upravljanje vozilom i infotainment sustavima. U modusu „Grand Touring“ ovo se može koristiti za prikaz sadržaja s interneta, video konferencije ili streaming filmova. Male dodirne ploče u vratima koriste se za rad klima-uređaja.

Visokokvalitetni sound sustav – kakav i doliči ovom luksuznom kabrioletu – pruža zvuk koncertne dvorane čak i kad je vozilo u pokretu. Zvučnici su skriveni iza obloga vrata, a njih još nekoliko u stražnjoj unutrašnjoj stjenci proizvodi surround zvuk. Oblik naslona za glavu sprječava turbulencije i neugodnu buku vjetra.

 Doživljaj vozila: luksuz bez granica

Audi skysphere, Audi grandsphere, koji dolazi 2022. godine, i Audi urbansphere tri su konceptna vozila koja marka s četiri prstena koristi za predstavljanje svoje vizije progresivnog luksuza. Audi pritom stvara doživljaj vozila koji nadilazi svrhu vremena provedenog u vozilu kako bi se stiglo od točke A do točke B, pa čak i sam doživljaj vožnje. Ova konceptna vozila imaju novi dizajn koji u potpunosti iznova osmišlja unutrašnjost, putnički prostor kao središte vozila i više ne podređuje iskustvo putnika zahtjevima tehnologije. To se odražava u promjenjivom rasporedu unutrašnjosti, nestanku upravljačkih elemenata i prostranosti putničkog prostora. U modusu „Grand Touring“ ovo ne samo da omogućuje da oba putnika uživaju u mirnom i ugodnom putovanju, već iskustvo kombinira i s novim ponudama usluga. One se mogu koristiti za pristup raznim opcijama usluga u vezi s trenutačnim putovanjem – kao što su kreiranje spektakularne turističke rute ili dostupnih restorana i hotela.

Dostupne su i prilagođene opcije infotainmenta, kao što su povezivanje s uslugom streaminga u vozilu s pružateljima glazbenih i video sadržaja kojima se koristi i kod kuće. U sljedećem koraku, Audi također nastoji pružiti individualizirane i ekskluzivne mogućnosti korisnicima svojih luksuznih vozila u budućnosti – kao što su koncerti, kulturna događanja ili čak sportska događanja dostupna samo uz posebnu pozivnicu. Na taj će način vozilo poput Audi skysphere koncepta postati platformom za iskustva koja će za samo nekoliko godina proširiti horizonte puke vožnje.