Predstavljamo Vijesti

“Audi Sport” Edition varijanta Audija R8 Coupé

Srebrna, crvena i crna su boje tvrtke Audi Sport – i novog specijalnog izdanja modela R8 Coupé koji nosi njegovo ime. Zajedno sa specifičnim komponentama u kokpitu i na karoseriji, boje naglašavaju moto sport osjećaj ovog automobila. Audi će po prvi put otkriti ovaj ekskluzivni automobil visokih performansi na međunarodnom salonu automobila u New Yorku. Automobil će se proizvesti u ograničenoj seriji od 200 komada i moći će se naručiti od svibnja.

Audi R8 je sportski predvodnik ove marke – na cesti i na trkaćoj stazi. Njegova DNK je prožeta znanjima koja su prikupljena iz mnogih priča o uspjehu tvrtke Audi Sport, pogotovo u utrkama izdržljivosti. ”2016. godina bila je najuspješnija godina u povijesti odjela Audi Sport koji je zadužen za isporuku za klijente prilagođenih sportskih automobila,” rekao je Stephan Winkelmann, izvršni direktor tvrtke Audi Sport GmbH. “S modelom R8 LMS kući smo ponijeli 24 titule, 85 pobjeda na utrkama i preko 100 mjesta na pobjedničkom podiju.

Audi Sport Edition sada u svijet komercijalnih automobila unosi više moto sport emocija sa svojom izražajnom igrom srebrne, crvene i crne boje, te ekskluzivnom unutrašnjom opremom. Uz Florett srebrnu, mat ili sjajnu, ponuda boja uključuje Mythos crnu i Ibis bijelu. Bez obzira koju boju karoserije kupac odabere, Sideblade i kućišta vanjskih zrcala u sjajnoj crvenoj boji proizvode privlačan kontrast i predstavljaju samo jedan od vizualno istaknutih detalja. Sofisticirana vanjština istaknuta je prednjim spojlerom, Singleframe rešetkom i umetkom difuzora, sve u titan crnoj boji – što predstavlja još jedan dokaz prepoznatljivog karaktera ovog automobila. Straga, trapezoidni otvori ispušnih cijevi u sjajnoj crnoj boji unaprjeđuju dinamični efekt dizajna automobila.

Tvrtka Audi Sport GmbH opremila je ovo specijalno izdanje 20-inčnim lakometalnim naplatcima, s prednjim gumama dimenzija 245/30 i stražnjim gumama dimenzija 305/30. Ovi naplatci s 10 Y-krakova uključuju sjajnu antracit crnu završnu obradu i ističu se srebrnim rubovima. A tu je i vrlo posebni detalj: obrubi naplataka sa sjajnom završnom obradom ukrašeni su Audi Sport logotipom. Kod R8 V10 izvedbe, sjajno crvena boja čeljusti kočnica snažnim čeličnim kočnicama osigurava zapanjujući izgled. Kod V10 plus izvedbe motora, keramički diskovi kočnica ugrađeni su sa čeljustima u antracit završnoj boji.

Unutrašnjost vozaču i suvozaču pruža dobrodošlicu s osvjetljenim pragovima vrata. Njihovi aluminijski umetci nose Audi Sport oznaku zajedno sa crvenim rombom, a ekskluzivnost modela istaknuta je natpisom ”1/200”. Paleta boja unutrašnjosti savršeno je usklađena s vanjštinom automobila. Obloge vrata i sportska sjedala presvučeni su Feinnappa kožom, u kombinaciji crne i express crvene boje. U naslone sjedala utisnut je R8 amblem – što je ekskluzivni dizajnerski element ovog modela specijalne serije. Kontrastni vez u tamno srebrnoj boji ukrašava upravljač, obloge vrata i sjedala.

Sportski karakter automobila istaknut je dekorativnim elementima od sjajnih karbonskih vlakana. Ovi elementi koriste se na mjestima kao što su okvir Audijevog virtualnog kokpita, ventilacijski otvori i središnja konzola. Standardni dio opreme ovog specijalnog modela je kožom presvučeni sportski upravljač s 3 kraka i ravnim dnom. Ukrašen je R8 amblemom, a crno, kožom presvučeno kolo upravljača ima crvenu traku koja označava poziciju 12 sati, što odgovara moto sport nasljeđu ovog automobila. Ova oznaka predstavlja vizualnu pomoć vozačima kod centriranja upravljača kada iskušavaju svoje vozne vještine.

Prepoznatljivo snažni V10 središnje ugrađeni motor pokreće se preko satelitske kontrolne tipke, a vozač koristi drugu tipku za namještanje Audi drive select postavki. Dvije dodatne tipke i rotacijski prekidač koriste se za kontrolu zaklopki ispušnog sustava i performance načina rada koji uključuje tri programa vožnje – suho, mokro i snijeg.

Audi Sport Edition modela R8 Coupé proizvest će se u ograničenoj seriji od 200 komada, a narudžbe će se primati od svibnja 2017. godine. Isporuke će započeti krajem ljeta 2017. godine.

Potrošnja goriva gore spomenutih modela

Audi R8 Coupé V10 (397 kW)

kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 11,4

kombinirane CO2 emisije u g/km: 272

Audi R8 Coupé V10 plus (449 kW)

kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 12,3

kombinirane CO2 emisije u g/km: 287