Vijesti

BMW 1 Sedan – samo u Kini

BMW Grupa i BMW Brilliance Automotive (BBA) dodatno su obogatili premium kompaktni segment u Kini BMW-om serije 1 Sedan – prvim kompaktnim sportski sedanom pod robnom markom BMW. Ovaj model čini asortiman BBA-a u kompaktnoj klasi još bogatijim za premium entry-level automobil koji sada pokrivaju segmente Active Tourer, Sports Activity Vehicle i sportski sedan. Premium kompaktni segment automobila je najbrže rastući segment u svijetu i u Kini.

BMW serije 1 Sedan sportski je model prilagođen i usklađen s potrebama kineskih kupaca, koji se isključivo proizvodi i posebno prodaje u Kini. Razvoj i testiranje ovog automobila je održano u sjedištu BMW-a uz sudjelovanje kineskih inženjera. Novi automobil je također podvrgnut intenzivnim testiranjima obzirom na različite uvjete na cestama i klimatske uvjete u Kini. U BMW-u serije 1 Sedan inženjeri su napravili mnogo specifičnog, finog, podešavanja te poboljšanja u skladu s navikama kineskih kupaca.

BMW serije 1 Sedan je nastao iz konceptnog automobila BMW Concept (kompaktne limuzine), koja je svoju svjetsku premijeru imala na Guangzhou Motor Show 2015.

BMW serije 1 Sedan je najnoviji dokaz snage BMW Grupe u inovacije i superiornost u smislu povezivanja. Njegova sveobuhvatna BMW ConnectedDrive tehnologija pruža kupcima neusporedivu praktičnost, bogatstvo informacija i zabavnog sadržaja te znatno poboljšana sigurnost. Najnoviji snažni i tehnološki napredni motori BMW-a su proizvedeni u novoj lokalnoj tvornici motora u Shenyangu.

Nakon uspješnog lansiranja modela BMW X1 i BMW serije 2 Active Tourer, BMW serije 1 sedan je dodan u paletu modela, koji sada obuhvaća pet lokalno proizvedenih BMW modela u Kini.