Galerija Predstavljamo

BMW M8

Od trkaće staze do ceste: novi BMW M8 Coupe savladava posljednji zavoj na putu do serijske proizvodnje. BMW M GmbH testira rani prototip svoje nadolazeće perjanice na grand-prix trkaćoj stazi u Estorilu u Portugalu.

Temeljni nacrt BMW-a serije 8 Coupe stvorio je idealnu osnovu za izgradnju novog BMW-a M8. BMW serije 8 Coupe ima sve prave sastojke – u smislu smanjenja mase, težišta, raspodjele težine, duljine međuosovinskog razmaka, razmaka između kotača i visoke čvrstoće karoserije i šasije – za isporuku karakteristika rukovanja usmjerene na izvrsnu lateralnu i uzdužnu dinamiku.

M-specifično podešavanje šasije maksimizira dinamičku snagu.

Inženjeri BMW M GmbH-a se pritom nisu štedjeli kako bi novom BMW-u M8 pružili karakteristične osobine BMW M modela. To je uredno ilustrirano dizajnom šasije koja je podvrgnuta temeljnom remontu kako bi automobil pružio izvanrednu agilnost i preciznost. Sve komponente uključene u isporuku M-specifične kinematike i elastokinematike su revidirane.

Elektromehaničko M Servotronic upravljanje također igra ulogu u pružanju novom BMW-u M8 iznimno precizna svojstva rukovanja, čak i kada se doseže krajnja granica na trkaćoj stazi. Isporučuje vrhunski precizno skretanje, omogućava vozaču optimalnu povratnu informaciju i pruža točno odgovarajuću količinu zakretnog momenta za svaku situaciju.

Kao i njihova minimalizirana masa, nove M kompozitne kočnice, koje dolaze kao standardna oprema na novom BMW-u M8, su također izuzetno udobne za korištenje, imaju nevjerojatan osjećaj i izvrsnu stabilnost kočenja pod velikim opterećenjem. Opcijske M karbonsko keramičke kočnice se izdvajaju s još većom snagom zaustavljanja, superiornom otpornošću na smanjenje karakteristika, nepobjedivom toplinskom stabilnošću i izvanrednom sposobnošću zaustavljanja početka trošenja.

Standardni 19-inčni M lakometalni kotači za novi BMW M8 i njihova opcijska 20-inčna kopija su opremljeni s mješovitim veličinama guma ultra-visokih performansi. Sve to znači da se izuzetno velike snage zakretanja mogu pretvoriti u vrhunski dinamičan napredak kroz zavoje i okrete.

V8 motor ima M TwinPower Turbo tehnologiju i preko 600 KS.

Najnovije utjelovljenje V8 motora koje je razvila tvrtka BMW M GmbH prihvaća svaki izazov kada je u pitanju moć. Jedinica visokih okretaja koristi M TwinPower Turbo tehnologiju kako bi razvila maksimalnu snagu od 440 kW/600 KS. Ispušni sustav s preklopom pruža dodatan glas vrlo izraženom zvučnom izlazu modela V8. Nepotrebno je reći, ispušni sustav dolazi s filtrom za čestice benzina na relevantnim tržištima.

M xDrive sustav s pogonom na sve kotače generira nepogrešivo prianjanje.

V8 motor odmah reagira na glas svog gospodara i razvija svoju snagu duž linearne krivulje u gornje granice raspona okretaja preko osam stupnjeva M Steptronic prijenosa. Snaga motora se dovodi na cestu preko M xDrive sustava koji je prvi put predstavljen u BMW-u M5, zajedno s agilno fokusiranim podešavanjem baziranim na stražnje kotače. Pogonska snaga se šalje samo na prednju osovinu ako su stražnji kotači dostigli granice svoje sposobnosti u samostalnom izvršavanju zadataka.

Uključivanje M Dynamic režima rada u međuvremenu otvara vrata kontroliranim kočenjima. A vozači također mogu isključiti DSC stabilizacijski sustav i aktivirati 2WD režim rada, čime se M8 pretvara u stroj s pogonom na stražnje kotače koji se oslobađa okova upravljačkih sustava i oslobađa iskustvo vožnje apsolutne čistoće.

Aktivni M diferencijal na stražnjoj osovini, koji također funkcionira potpuno varijabilno i ima učinak zaključavanja između 0 i 100 posto, isto tako igra svoju ulogu u povećanju agilnosti i prianjanja u svim vremenskim i cestovnim uvjetima.

BMW M8 prikazuje poznate M dizajnerske oznake; planiraju se varijante s tri karoserije.

Kao i njegova tehnologija pogonskog sklopa i šasije, stil vanjštine novog BMW-a M8 također je u završnoj fazi razvoja za serijsku proizvodnju. S velikim, funkcionalnim otvorima za zrak na prednjem kraju, M-specifičnim značajkama čiji je cilj optimiziranje aerodinamike i četiri integrirane ispušne cijevi u donjem dijelu stražnjeg branika, kamuflirani prototipovi već nose klasične vizualne oznake BMW M modela.

Novi BMW M8 Coupe otvara put široj obitelji sportskih automobila visokih performansi, s još dvije dodatne inačice modela trenutno u razvoju, u obliku BMW-a M8 Cabrio i BMW-a M8 Gran Coupe.