Vijesti

Dakar 2019 & Goodyear

Na Dakaru je samo ekipa De Rooy prešla ciljnu liniju sa svim svojim kamionima na Goodyearovim teretnim gumama 

Svi kamioni ekipe Petronas De Rooy koji su vozili na gumama Goodyear ORD uvrstili su se među prvu desetoricu, a Nizozemac Gerard De Rooy osvojio je treće mjesto

Reli Dakar koji se ove godine održao u Peruu pokazao se kao jedan od najzahtjevnijih dosad, jer se čak 70 posto utrke odvijalo na pješčanoj podlozi. Na 5000 kilometara dug put – koji je započeo u Limi, nastavio do Tacne na granici sa Čileom te je nakon deset dana završio u peruanskoj prijestolnici – uputilo se više od 330 kamiona, automobila i motocikala.

Ekipa Petronas De Rooy s Gerardom De Rooyem, dvostrukim pobjednikom Dakara i pobjednikom utrke Africa Eco 2018, u klasi kamiona osvojila je treće mjesto, a odličan uspjeh među prvom desetoricom postigli su i svi drugi članovi ekipe. Ekipu su činila četiri trkaća kamiona Iveco Powerstar, koji su pješčani teren svladavali na standardnim terenskim gumama Goodyear 375/90R22,5 Offroad ORD, a njihovi servisni kamioni imali su ugrađene gume OMNITRAC za kombiniranu upotrebu. 

Istina je da smo ciljali na prvo mjesto, ali smo zadovoljni rezultatom“, izjavio je nakon utrke Gerard De Rooy. Prema njegovim riječima to je bio jedan od najzahtjevnijih Dakara na kojemu su zbog prevladavajućeg pješčanog terena gume imale utoliko važniju ulogu.Da se Goodyearove teretne gume zbog svoje izdržljivosti mogu nositi i s najtežim izazovima, dokazuju postignuti rezultati, a i podatak da je ekipa De Rooy bila jedina koja je na cilj stigla sa svim svojim kamionima. 

Rezultati: 

1.Eduard Nikolaev

2.Dmitry Sotnikov

3.Gerard De Rooy (Petronas De Rooy)

4. Federico Villagra (Petronas De Rooy)

7. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)

10. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)