Vijesti

Dani BMW motora u Garmisch-Partenkirchenu

Oko 35.000 ljubitelja BMW motorkotača zaputilo se prošlog vikenda u Garmisch-Partenkirchenu kako bi prisustvovali Danima BMW motorkotača – najvećem okupljanju BMW motorkotača na svijetu.

Sunčano vrijeme je u petak brojnim poklonicima koji nisu stigli nekoliko dana unaprijed omogućilo da uživaju u ugodnom putovanju do festivalskog prostora u podnožju planine Hausberg, gdje su ih čekala tri dana odlične zabave. Neki ljubitelji BMW motorkotača bili su spremni prijeći velike udaljenosti kako bi stigli tamo – što dokazuju i brojni gosti iz cijelog svijeta koje je još jednom dočekao raznolik program motociklističkih aktivnosti, kao i vrt s pivnicom, festivalski šator, živa glazba uvečer te dobro posjećene zabave. Na Danima se moglo susresti i brojne zvijezde poput glumaca Hannesa Jaenickea i Hardya Krügera Ml., svjetske rekorderke u vožnji super brzih motocikala Eve Hakansson iz Švedske, kaskaderske senzacije Mattia Griffina, svjetskog rekordera u vožnji motocikala na ledu Roberta Gulla, vozačice super-motocikala Sabine Holbrook, cijele pobjedničke ekipe, kao i prve kompletno ženske ekipe međunarodne motociklističke utrke GS Trophy 2016, crtača stripova Riccarda Burchiellija te mnogih drugih.

Na sajamskom području su izloženi brojni proizvodi koji spadaju u područje izrade po mjeri, podešavanja i područje dodataka i pribora. Mnogi posjetitelji iskoristili su priliku da se upuste u intenzivnu raspravu s dizajnerima BMW motorkotača te s inženjerima i pokusnim vozačima u izložbenom paviljonu. U međuvremenu su gosti iz prve ruke mogli vidjeti trkaće strojeve i nekoliko profesionalnih vozača u šatoru motociklističkih utrka.

Dok je petak bio vedar i sunčan, u subotu popodne se odvijanju nekih događanja ispriječio poneki pljusak. Primjerice, iz sigurnosnih razloga je prekinut planirani Boxer Sprint. Ta je sprint utrka prebačena na Glemseck 101 motociklistički festival od 2. do 4.9.2016. Međutim, oko 150 zagriženih entuzijasta nije dopustilo da im vrijeme pokvari tradicionalnu paradu motocikala, te su se prikladno opremljeni zaputili u obilazak Garmisch-Partenkirchena.

I ove godine, događanja su protekla mirno i bez značajnih incidenata. Stalne inovacije, nove atrakcije i entuzijastični posjetitelji pretvorili su Dane motorkotača u ono što vidimo danas: najznačajniji događaj za zajednicu BMW motorkotača. Ovdje se ljudi mogu okupiti radi zabave, radi razmjene mišljenja, radi razgovora o poslu ili kako bi otkrili nove strane branda. Catering je još jednom bio fantastičan. Posjetiteljima je posluženo oko 17.000 litara piva, 14.000 litara bezalkoholnih pića, 3.500 porcija piletine, 2.000 porcija curry kobasica te 1.800 hamburgera.