Galerija Predstavljamo

DS 7 Crossback E-Tense 4×4

Hibrid visokh performansi by DS

DS Automobiles potvrđuje status tehnološkog predvodnika novim snažnim hibridnim motorom za kompaktni SUV DS 7 Crossback.

Izvrsnost francuskog znanja i umijeća odražava se u modelu DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 koji se odlikuje slijedećim karakteristikama: 300 KS i okretni moment od 450 Nm okretaja, pogon na četiri kotača, potpuno električni način rada s dometom od 50 km (prema normi WLTP), obnova energije pri usporavanju i kočenju.

Od modela DS 7 Crossback, svi će novi modeli marke DS Automobiles biti elektrificirani. Iz odvažnosti se rađa izvrsnost. DS Automobiles postaje prvi proizvođač koji nudi tehnologiju učinkovitih hibridnih benzinskih motora u segmentu premium kompaktnih SUV-ova. Gama vozila kojoj pripada DS 7 Crossback sada se otvara novim područjima zahvaljujući inovativnom modelu: DS 7 Crossback E-TENSE 4×4. Po prvi je puta kompaktni SUV opremljen trima motorima (jedan motor s unutarnjim izgaranjem i dva električna motora) kako bi se postigla kombinacija energetske opskrbe putem benzinskog i električnog pogona koji se puni spajanjem na električnu mrežu.

Pod poklopcem motora smješten je benzinski motor od 200 KS (147 kW) koji je povezan s dva električna motora od 109 KS (80 kW) i električnim automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa EAT8. Kombinirana snaga doseže 300 KS uz okretni moment od 450 Nm raspoređen na četiri pogonska kotača.

Električan u svakom pogledu, DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 može prijeći 50 kilometara (prema ciklusu WLTP i do 60 km prema ciklusu NEDC) na samo električni pogon zahvaljujući bateriji kapaciteta 13,2 kW/h. Uz domet dovoljan za svakodnevna putovanja na relaciji „kuća – posao” bilo u gradu ili na autocesti, postiže i brzinu od 135 km/h. Kada se baterija isprazni ili kada uvjeti vožnje to zahtijevaju, uključuje se motor s unutarnjim izgaranjem.