Izdvojeno Vijesti

Fiat glavna zvjezda Mediteranskih igara

Fiat će biti pratnja, talijanskim atletičarima koji će se natjecati, na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Mersinu (Turska) od 20. do 30. lipnja. Službenom sponzoru talijanskog olimpijskog odbora (CONI), Fiat će osigurati flotu vozila s posebnom CONI grafikom. Fiat će također biti prisutan u Casa Italia, sjedište CONI-a u Mersinu i igrati aktivnu ulogu u raznim događajima koji će biti organizirani. Flota će biti parkirana ispred Casa Italia, CONI sjedišta, i spremna da prati talijanske sportaše. Tu će biti nekoliko Fiat modela, kao što su Fiat 500L, Fiat 500L Trekking, Fiat Linea i Fiat Freemont.

         Veza Fiat Groupe sa svijetom sporta uvijek je bila vrlo jaka. Razne marke su imale mnogo prilika povezati svoj brand sa različitim sportskim disciplinama na različitim razinama, uključujući nogomet, košarku, jedrenje, auto utrke, moto utrke, ragbi, boks, mačevanje, atletiku i zimske sportove na snijegu i ledu.

Veća sponzorstva tijekom posljednjih godina uključuju Zimske olimpijske igre u Torinu 2006, kada je kao glavni sponzor, Fiat Groupa isporučila 3000 automobila i 1200 autobusa. Fiat trenutno sudjeluje na nekoliko frontova. Do 2014, brand će biti ponosni sponzor talijanske nogometne reprezentacije, a pratit će ih i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Nakon Olimpijske igara u Londonu 2012. i Mediteranskih igara u Mersinu  2013., Fiat će opet pružiti potporu talijanskim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju (Rusija) 2014.

Fiat_Coni_Turkey_130620_F_Coni_turchia_01_small