Ekologija Vijesti

GLS flota bogatija za 21 električan Kangoo

Više od 500 GLS-ovih dostavnih vozila svakodnevno dostavlja pakete do vrata korisnika kako bi isporučili željene proizvode, što ostavlja trag na prirodu i utječe na klimatske promjene. Zbog utjecaja takvog poslovanja na okoliš, zaštita klime i okoliša ključna je sastavnica GLS-ovih održivih aktivnosti, a njihovi napori u cilju ekološki prihvatljive dostave paketa udruženi su u programu ThinkGreen.

“Naš ThinkGreen program sadrži projekte koji pozitivno utječu na kvalitetu okoliša, međutim, to ne znači da mi samo razmišljamo zeleno, mi djelujemo zeleno. Ulažemo ogromne napore diljem svijeta, uključujući Hrvatsku, kako bi odgovorno upravljali svim resursima u svrhu smanjenja štetnih emisija i očuvanja okoliša”, kaže Đorđe Marković, Division Manager GLS Croatia.  

Renault Kangoo E-Tech Electric pokazao se izrazito prikladnim vozilom za GLS zbog dometa do 200 km u stvarnim uvjetima vožnje, te zato što ima punjač koji puni bateriju do maksimalnog kapaciteta za samo šest sati (što je najlakše postići preko noći), a jednosatna pauza za ručak između dvije dostave dovoljna je za dodatnih 35 km vožnje. Stvarna inovacija u svijetu lakih gospodarskih vozila na električni pogon u Kangoo E-Tech Electricu je i toplinska pumpa ugrađena u sustav klima-uređaja, što omogućuje postizanje jednakog dometa čak i u hladnim vremenskim uvjetima. A povrh toga, u njemu su dostupne i sve ostale značajke posve električnih vozila: regenerativno kočenje, gume smanjene potrošnje, sustav prethodnog grijanja ili pak ECO način vožnje kojim se može povećati doseg vozila.

Think Green

Manje od pet godina od uključivanja prvih električnih vozila u GLS mrežu u Slavonskom Brodu, Varaždinu i Sisku, a stečena znanja i iskustva već su rezultirala odlukom o daljnjim investicijama u CO2 neutralni transport, te se ovom investicijom voznom parku pridružilo još 21 električno dostavno vozilo. U 13 hrvatskih gradova GLS Croatia sada ima 27 električnih dostavnih vozila kojima već danas sudjeluje u rješavanju problema prekomjernog zagađenja, buke i emisije štetnih plinova. “Dostavna vozila čine gotovo 94% svih emisija CO2 unutar naše kompanije i ulaganje u ekološki prihvatljiva dostavna rješenja poput Renault Kangoo E-Tech Electrica naš su prioritet.”, dodaje Đorđe Marković, Division Manager GLS Croatia.