Vijesti

Good Design za tri Kije

Drugu godinu za redom Kia dobiva tri nagrade Good Design. Proizvode se ocjenjuje na osnovi dizajna, tehnologije, oblika, materijala, 
upotrebljivosti, učinkovitosti i ekološke osjetljivosti 
Kia je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV Sorento, limuzinu Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovi modela Soul) – osvojila prestižne nagrade Good Design 2015 u kategoriji prijevoznih sredstava. Prošle godine bili su nagrađeni luksuzna limuzina Kia K900 (na nekim tržištima se pojavljuje pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4 Stinger. 
Good Design žiri, kojeg čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji pokrivaju dizajn, Kijine modele ocjenjivao je na osnovi različitih kriterija – inovativnog dizajna, nove tehnologije, oblika, materijala, izrade, koncepta, upotrebljivosti, energetske učinkovitosti i ekološke osjetljivosti. 
Kijin globalni dizajnerski odjel, koji od 2006. godine vodi Peter Schreyer, dobitnik je brojnih priznanja za dobro obavljen i inovativan rad, kao i za doprinos Kijinom neprekidnom rastu posljednjih godina. 
Good Design nagrada dodjeljuje se već 65 godina te je najstarije i najprestižnije svjetsko priznanje. Nagrade Good Design dijele se od 1950. godine i nagrađuju najinovativnija i najnovija dizajnerska rješenja s područja industrije, proizvoda i grafike iz cijelog svijeta. Svake godine nagrađuju se dizajneri i proizvođači iz 50-ak zemalja, a u svojoj dugogodišnjoj povijesti nagrađivali su različite proizvode – od spajalice za papir pa sve do Boeinga 787 Dreamliner i NASA-inog svemirskog broda.

All-new 2016 Sorento 3.3-liter V6 SXL

2016 Optima SX 2.0 turbo
2016 Optima SX 2.0 turbo