Vijesti

Goodyear i Dunlop pobjednici neovisnih testova

Usprkos sve većoj konkurenciji, korporacija Goodyear dokazuje svojim pobjedama na neovisnim testovima ADAC/TCS/ÖAMTC, Auto Bild i Auto Bild Allradda su gume Goodyear i Dunlop na samome vrhu.  

Gume koje su ove godine osvojile prva mjesta na testiranjima zimskih guma:

  • Goodyear UltraGrip 9 (205/55R16) – dijeljenoprvo mjesto na ADAC-ovu testu zimskih guma
  • Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 (235/60R18) – pobjednica testa zimskih guma SUV/4 x 4 časopisa AutoBild Allrad
  • Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 (195/65R15) – drugu godinu zaredom prvo mjesto na testu cjelogodišnjih guma časopisa Auto Bild
  • Dunlop Winter Response 2(175/65R14)– prvo mjesto na ADAC-ovu testu zimskih guma4
  • Dunlop Winter Sport 5 (195/65R15) –pobjednica testa zimskih guma časopisa Auto Bild5

 Goodyear UltraGrip 9: Dijeljeno prvo mjesto na testu ADAC/TCS/ÖAMTC zimskih guma osvojila je Goodyearova guma UltraGrip 9 u dimenziji 205/55R16. Kako navode urednici, guma je jako uravnotežena, posebno je dobra na suhim, mokrim i zasnježenim cestama, a odlikuje je i troškovna učinkovitost pri potrošnji goriva. Odlično drugo mjesto u spomenutoj dimenziji s minimalnom je razlikom osvojila guma Dunlop Winter Sport 5.

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1: Na testu zimskih guma SUV/4 x 4 časopisaAuto Bild Allrad Goodyearova guma UltraGrip Performance SUV Gen-1 u dimenziji 235/60R18 (automobil na testu Audi Q5) osvojila je dijeljeno prvo mjesto. Guma je dobila najbolje ocjene za prianjanje na mokroj površini i upravljivost na suhoj površini, a odlično se pokazala i pri kočenju na snijegu.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2: Na testu časopisa Auto BildGoodyearova guma Vector 4Seasons Gen-2 u dimenziji 195/65R15 svladala je 26 konkurentskih guma i pobijedila već drugu uzastopnu godinu. Oduševila je svojom svestranom izdržljivošću, preciznošću u zavojima, otpornošću na akvaplaning, udobnošću vožnje, brojem prevoženih kilometara i dinamičnom upravljivošću na zasnježenim i mokrim cestama.

Dunlop Winter Response 2:Na godišnjem testu zimskih guma koji su proveli ADAC, TCS i ÖAMTC Dunlopova guma Winter Response 2 pobijedila je deset konkurentskih guma i osvojila dijeljeno prvo mjesto. Guma u dimenziji 175/65R14 odlično se pokazala na mokrim i zasnježenim te na suhim cestama, a osim toga urednici su je označili kao gumu s jako uravnoteženim voznim značajkama i istakli njezinu štedljivost pri potrošnji goriva.

Dunlop Winter Sport 5: Dunlopova zimska guma Winter Sport 5 u dimenziji 195/65 R15 pobjednica je testa zimskih guma uglednoga njemačkog časopisa Auto Bild. Časopis Auto Bild označio je gumu Dunlop Winter Sport 5 kao »vrhunsku gumu bez ikakvoga nedostatka«, a zbog troškovne učinkovitosti zaslužila je i naslov »Eco-Master«.