Vijesti

Grupa Renault i BP dodatno su učvrstili svoje strateško partnerstvo

• BP, Castrol i momčad Renault F1 Team produljili su suradnju u Formuli 1 za još dvije godine, do kraja 2024.

• Grupa Renault odabrala je Castrol kao globalnog postprodajnog partnera za ponudu motornih ulja od 1. siječnja 2020.

Grupa Renault i BP odnosno njegov proizvođač maziva, Castrol, odlučili su od 1. siječnja 2020. produbiti svoje strateško partnerstvo, čime nastavljaju uspješnu suradnju započetu 2017. partnerstvom u Formuli 1.

BP i Castrol produljili su suradnju s momčadi Renault F1 Team do 2024. U okviru suradnje opskrbljivat će momčad naprednim gorivima, uljima za motore, mjenjače i hidraulične sustave, mazivima i kočionim tekućinama te čitavim nizom industrijskih maziva za tehnološke centre momčadi u Enstoneu, gdje se razvija šasija, i Viry-Châtillonu, gdje se razvijaju motori. BP i Castrol imaju važnu ulogu u potpori momčadi Renault F1 Team u svjetlu novih pravila u Formuli 1 koja na snagu stupaju 2021.

Grupa Renault odabrala je Castrol za glavnog postprodajnog partnera za ponudu motornih ulja od 1. siječnja 2020. Nova ponuda proizvoda koja će se nuditi pod zajedničkom markom Renault Castrol naći će se u ponudi Renaultovih koncesionara. Na taj će način vozači Renaulta profitirati od uspješne suradnje u Formuli 1. Grupa Renault i Castrol vodeće su marke koje raspolažu naprednim tehnologijama i zajedničkim će snagama kupcima Renaulta ponuditi još bolju uslugu.

To snažno tehničko partnerstvo u postprodaji i Formuli 1 omogućit će partnerima da pomaknu granice tehnologije na stazi i izvan nje. S Castrolom, jednim od vodećih proizvođača maziva u svijetu, Grupa Renault izgradit će snažno partnerstvo koje će Renaultovim kupcima i koncesionarima omogućiti da uživaju u najboljim uslugama i proizvodima, a pritom će snažno pridonijeti i ostvarenju naših ciljeva u Formuli 1.

BP i Castrol danas nude napredna maziva koja smanjuju štetne emisije i raspolažu tehnologijom koja im omogućuje revolucionarne napretke u području mobilnosti budućnosti. Sve snažnija i sve šira suradnja grupe Renault i BP-a omogućit će im da zajedničkim resursima i vještinama iskoriste prilike koje se pružaju na tržištu koje se razvija sve većom brzinom.