Vijesti

iF gold award 2015 za novi Passat

Nova Passat limuzina odlikovana je u kategoriji „Proizvod“ s nagradom iF gold award 2015. Ugledna nagrada već dugo se smatra dokazom kvalitete za izvanredni dizajn, a u Münchenu je uručena Klausu Bischoffu, voditelju Volkswagen dizajna.

Međunarodni žiri sastavljen od 53 osobe iz 20 zemalja dodijelio je novoj Passat limuzini maksimalnu ocjenu u kategoriji “Automobili / vozila / motocikli”. Obrazloženje žirija glasi: „Nova interpretacija takvog klasika iziskuje izniman osjećaj za detalje. Kod ovog vozila nas je očarala dosljednost u smislu principa „oblik prati funkciju“, s kojom se čisti i izražajni stilski elementi provlače kroz cijeli koncept – kako u unutrašnjosti tako i izvana. U Passatu se minimalizam spaja sa snažnim detaljima. Praktičnu korist limuzina usklađuje s maksimalnom elegancijom.“

Osma generacija Passata debitirala je prošle godine s novim tehnologijama i motorima te s novim ekspresivnim dizajnom. Zahvaljujući najmodernijoj konstrukciji, proporcije su se mogle izvesti na dinamičan način – sa spuštenom karoserijom, dugim međuosovinskim razmakom i velikim kotačima. Najnoviji sustavi potpore i infotainmenta pretvaraju Passat u jedan od najinovativnijih modela u njegovoj klasi. Krajem ljeta ove godine s Passatom GTE na tržište će doći prvi Passat s plug-in hibridnim pogonom. Kapacitet i snaga iskorištavaju se na izuzetno ekološki prihvatljiv način te vrlo učinkovito: potrošnja prema Novom europskom ciklusu vožnje (za hibridna vozila) iznosit će manje od 2,0 l/100 km i 13,0 kWh/100 km; ove vrijednosti odgovaraju emisijama CO2 ispod 45 g/km.

Osim gold nagrade za Passat limuzinu, ovogodišnji iF Design award dobili su Passat Variant, Golf Sportsvan i Golf R.

iF gold award 2015 fuer den neuen Passat