Izdvojeno Vijesti

Integracija mreža Volvo Trucks i Renault Trucks u Hrvatskoj

Krajem prošle godine Volvo Grupa započela je reviziju Volvo Trucks i Renault Trucks prodajnih i servisnih mreža u Europi kako bi unaprijedila kvalitetu usluga te gustoću mreže u svakoj pojedinoj zemlji. Dio ove revizije bila je i mreža u Hrvatskoj. Slijedom te revizije odlučeno je da se od 1. siječnja 2013. provede integracija Volvo Trucks i Renault Trucks mreža na području Hrvatske.

         Prethodna struktura servisnih mreža sastojala se od dvije odvojene mreže: Volvo Trucks i Renault Trucks mreže. U zemljama gdje obje mreže imaju održivi tržišni položaj ovakva će se organizacija zadržati. Na drugim tržištima, gdje jedan ili oba ova brenda nemaju održiv tržišni položaj, Volvo Grupa integrirat će ove dvije mreže u jednu. Ova izmjena korisnicima donosi kvalitetniju strukturu mreže i širi asortiman proizvoda dostupan na jednom prodajnom mjestu.

U Hrvatskoj, kao i na ostalim tržištima srednjoistočne Europe, osim u Poljskoj, donesena je odluka da se Volvo Trucks i Renault Trucks spoje u jednu integriranu servisnu mrežu. U skladu s tom odlukom, sjedište Volvo Trucksa i Renault Trucksa u Hrvatskoj također je udruženo u jednu organizaciju, ali sa zasebnim prodajnim timovima. G. Dušan Mavrič, prethodno odgovoran za postprodajnu mrežu u Adriatic regiji, sada je postao Glavni direktor za  Hrvatsku i Sloveniju za obje robne marke. „Mreža će osigurati vrhunsku kvalitetu usluga za naše klijente,” izjavio je Johan Bjornor, generalni direktor Volvo Group Trucks South East Hub „Ova će promjena unaprijediti kvalitetu usluga koje pružamo našim klijentima, povećat će gustoću mreže te omogućiti ostvarivanje punog potencijala svakog brenda.” „Imamo ambiciozne planove za uspješan razvoj oba brenda. Radujemo se budućoj suradnji koja će omogućiti bogatiju ponudu proizvoda i brendova u Hrvatskoj”, dodaje.