Vijesti

Jaguar XF s vrhunskim gumama Goodyear Eagle F1

Jaguarov XF jedan je od prvih automobila u Europi koji će kao prvu opremu imati ugrađene nedavno predstavljene Goodyearove vrhunske gume Eagle F1 Asymmetric 3, a razvojni procesi gume i novoga modela Jaguara odvijali su se istodobno.

Jaguar je već u početku razvojnoga procesa spomenutoga modela vozila odredio glavne smjernice vezane uz gumu kao što su odlična upravljivost na suhoj i mokroj površini, kratak zaustavni put, malen otpor kotrljanja za manju potrošnju goriva i manju emisiju CO2 te udobnost u vožnji, a sve to bez kompromisa kod ostalih kriterija izdržljivosti. Goodyear je spomenuto uvažavao pri osmišljavanju gume i s Eagle F1 Asymmetric 3 udovoljio zahtjevima. Inovativnom tehnologijom mješavine, guma je Jaguaru ponudila znatna poboljšanja kod prianjanja na mokroj površini i zaustavnog puta, a pomoću najsuvremenijih proizvodnih kapaciteta koji su omogućili smanjenje mase postignuta je visoka razina upravljivosti te tiha i udobna vožnja zajedno s malim otporom kotrljanja. Zbog optimalne krutosti dezena guma se odlično ponašala i na testovima upravljivosti na suhoj površini.

Brojna nova vozila Jaguar XF bit će opremljena Goodyearovim gumama Eagle F1 Asymmetric 3 u dimenzijama 225/55R17 101Y XL, 245/45R18 100Y XL, 245/40R19 98Y XL ili 255/35R20 97Y XL, a sve će nositi i oznaku J, koja ukazuje na to da ih je Jaguar testirao i homologirao.

Jaguar XF s Goodyearovim vrhunskim gumama Eagle F1 Asymmetric 3_small