Vijesti

Kia Niro rekorder u najmanjoj potrošnji

Od Los Angelesa do New Yorka samo 3,07 l/100 km

Prilikom dolaska ispred gradske vijećnice u New Yorku Kia Niro je službeno dobio priznanje za postavljanje Guinnessovog svjetskog rekorda u najmanjoj potrošnji goriva za vožnju od zapadne do istočne obale SAD-a u kategoriji hibridnih vozila. Nova rekordno niska potrošnja iznosi vrlo skromnih 3,07 l/100 km (76,6 milja na galon, SAD). “Veoma smo radosni zbog Nirovog rekordnog rezultata,” kaže Orth Hedrick, potpredsjednik odjela za planiranje proizvoda u Kia Motors America. “Napravili smo vozilo koje ima izvanredne performanse, odličan izgled i fantastičnu potrošnju. Guinnessov svjetski rekord to samo potvrđuje.”

5.979 kilometara i samo 4,1 rezervoar

Vozaču Wayneu Gerdesu i suvozaču Robertu Wingeru je za vožnju od gradske vijećnice u Los Angelesu do gradske vijećnice u New Yorku, u okviru kojem su prošli 5.979 km (3.715,4 milje), trebalo tek 183,6 litara (48,5 galona) ili 4,1 rezervoar. Pritom se njihov Niro ni u čemu ne razlikuje od bilo kojeg serijskog primjerka ovog modela.

Ekološki prihvatljivija platforma i jedinstven hibridni sustav

Iako Niro nije prvi Kijin hibrid, on je prvi model ovog korejskog brenda koji postoji isključivo kao hibrid. Niro je pravi crossover, a može se pohvaliti i skromnom potrošnjom goriva. Pored sportskog i atraktivnog dizajna nudi širok spisak raspoložive opreme: inovativan hibridni sustav, koji pruža dinamičniju i zabavniju vožnju, prostranu kabinu s mnogo prostora za pet putnika i njihovu prtljagu, sustav asistencije prvi vožnji za vozača — automatsko kočenje u slučaju nužde, detekciju mrtvog kuta, upozoravanje na promet iza vozila, pomoć kod promjene vozne trake, pomoć kod održavanja vozila na voznoj traci i radarski tempomat – i naprednu infotainment opremu koja uključuje UVO3 s Apple CarPlay, Android Auto, 7- inčni ekran na dodir, navigaciju i premium audio sustav Harman Kardon.

Novi Kia Niro, koji uskoro stiže i u našu zemlju, pored niske prosječne potrošnje goriva (3,8 l/100 km) i niskih emisija CO2 (88 g/100 km), naprednog hibridnog sustava i multifunkcionalnosti može se pohvaliti i bogatom standardnom opremom i 7-godišnjim tvorničkim jamstvom koje vrijedi za cijelo vozilo.