Vijesti

Kia partner UEFA Europa League

Trogodišnje partnerstvo počinje od sezone 2018/19.

Kia Motors je u Ženevi svečano potpisala partnerstvo s europskom nogometnom organizacijom UEFA i bit će službeni partner UEFA Europa League. Trogodišnje partnerstvo počinje od sezone 2018/19. i trajati će do finalne utakmice Europske lige 2021. godine.

Najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu

UEFA Europa League je najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu, koje uključuje 48 klubova iz 55 europskih zemalja, dok njegova globalna televizijska publika kumulativno broji čak milijardu pregleda. Kao službeni partner Kia Motors će isporučivati flotu od 90 vozila za potrebe finalnih utakmica Europske lige 2019., 2020. i 2021. godine. Vozila Kia će se koristiti za prijevoz službenih osoba i važnih gostiju.

Mladi nogometaši mogu sudjelovati u natjecanju za službenog nosača lopte na utakmicama

Kia će također pozvati tisuće obožavatelja na utakmice Europske lige. 205 mladih nogometaše iz cijele Europe imat će čast predstavljati službenog nosača lopte na utakmicama i tako tijekom čitave sezone iskusiti uzbudljivost UEFA Europa League. Kia će na svojim globalnim digitalnim marketinškim kanalima nogometnim entuzijastima pokušati približiti to natjecanje.

“Svečanost povodom potpisivanja partnerstva slavi početak nove i uzbudljive ere za Kiju i UEFA-u. Veoma nas veseli da smo postali službeni partner UEFA Europa League za sljedeće 3 sezone, čime nastavljamo našu dugogodišnju vezu s najpopularnijim sportom, ne samo u Europi nego u cijelom svijetu,” rekao je Yong-Won Cho, viši potpredsjednik i voditelj marketinga u Kia Motors Corporation. “UEFA Europa League nam predstavlja odličnu platformu pomoću koje ćemo se još bolje povezati s nogometnim fanovima širom svijeta i tako ojačati Kijinu prepoznatljivost kao uzbudljiv, dinamičan brend za mlade u srcu.”

“U partnerstvu s Kijom uskoro ćemo krenuti s prvom sezonom Europske lige, koja je najveće nogometno klupsko natjecanje u Europi – s 28 zemalja u grupnoj fazi natjecanja. Europa League također predstavlja nogometaše iz svih krajeva svijeta, stoga jedva čekamo suradnju s Kijom pri uspostavljanju masovnog angažmana fanova,” rekao je Peter Willems, voditelj marketinških aktivnosti i partnerstava u UEFA Events SA. “Zajedno ćemo iskoristiti snagu iznenađenja stvaranjem prve globalne UEFA Europe League turneje s pobjedničkim trofejom, koji će biti fantastična prilika za promociju natjecanja i vrijednosti brenda Kia. Natjecanje tijekom cijele sezone dopire do čak milijarde televizijskih gledatelja, od kojih čak 45% živi izvan Europe, stoga smo partneru kao što je Kia Motors omogućili tako velik domet.”

UEFA ambasador i nogometna legenda Hernan Crespo dodao je, “Ja sam veliki fan Europske lige. Na sudjelovanje u tom natjecanju vežu me fantastične uspomene i čak podizanje ikoničnog trofeja 1999. godine. Natjecanje je sve jače, a sada će se uz podršku Kije, dodatno unaprijediti. Kiji i UEFA-i želim uspješan početak ovog fantastičnog partnerstva.”

Grupna faza UEFA Europa League u sezoni 2018/19 počinje 20. rujna 2018., dok faza na ispadanje kreće 14. veljače 2019. godine. Finalna utakmica je 29. svibnja 2019. na olimpijskom stadionu u Baku-u, u Azerbejdžanu, gdje će Kia provoditi različite aktivnosti s kojima će povećati uzbuđenje i nezaboravno iskustvo ljubitelja nogometa.