Vijesti

Kia prodala 3 milijuna vozila sa 7-godišnjim jamstvom

Kia Motors Europe je s prodanih tri milijuna vozila u Europi dosegla novu prijelomnicu u prodaji vozila s najdužim europskim jamstvom.

7-godišnje jamstvo na motor i mjenjač od 2006. godine s prvom generacijom cee’da; jamstvo na cijelo vozilo (tzv. ‘od odbojnika do odbojnika’) od 2010.

Kia je 2006. godine prilikom lansiranja prve generacije cee’da ponudila 7-godišnje jamstvo na motor i mjenjač, koje je 2010. proširila na cijelo vozilo (tj.‘od odbojnika do odbojnika’). Od tada ovo jedinstveno jamstvo obuhvaća cijelu ponudu modela i vrijedi za sve nove Kije kupljene u Europi.

U Kiji ocjenjuju da su do danas njihovi kupci prešli 158 milijardi kilometara sa 7-godišnjim jamstvom

Od 2010. Kia proocjenjuje da su njihovi europski kupci u vozilima sa 7-godišnjim jamstvom prešli više od 158 milijardi kilometara, što je jednako kao kad bi Zemlju preko ekvatora prešli 4 milijuna puta.

7-godišnje jamstvo (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja kilometraže) za svaku novu Kiju prodanu u Europi

Kijino izdašno jamstvo pokriva nedostatke u izradi i materijalima do sedam godina ili 150.000 kilometara – prve tri godine bez ograničenja broja prijeđenih kilometara. To je još uvijek najduže jamstvo koje pruža ijedan proizvođač automobila u Europi i strankama pruža mir u duši, a koji proizlazi iz Kijinih visokih standarda kvalitete. Jamstvo je u cijelosti prenosivo na idućeg vlasnika vozila.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Naše 7-godišnje jamstvo pokazuje našu uvjerenost u kvalitetu vozila koja proizvodimo te našim europskim strankama ulijeva povjerenje da kupuju visokokvalitetna vozila. Marka Kia postala je sinonim za kvalitetu i pouzdanost, a upravo je kvaliteta prvo što ljudima pada na pamet kada pomisle na Kiju. U Europi ove godine očekujemo da ćemo prodati više od 500.000 vozila Kia, a među tim kupcima je mnogo onih kojima je jako bitna činjenica da će njihovo vozilo imati Kijino tvorničko jamstvo sve do 2025. godine”

Kijino izdašno jamstvo i predanost kvaliteti temelje se na zahtjevnim testovima izdržljivosti i visokim proizvodnim standardima za sve svoje modele. Razvoj svakog pojedinačnog modela obuhvaća milijune kilometara testiranja prije početka serijske proizvodnje, a vozila su izložena brojnim testovima u zahtjevnim vremenskim uvjetima i na svim voznim površinama – Bliskom Istoku, Europi, Aziji te Sjevernoj i Južnoj Americi.