Predstavljamo

Kia XCeed: urbani crossover

SUV-ovska kabina i prostranost u kompaktnijem obliku

Kia XCeed novi je urbani crossover iz Kije koji kombinira praktičnost sportskog terenca sa sportskim karakterom i upravljivošću hatchbacka. Novi crossover, koji je sportska alternativa tradicionalnim sportskim terencima, nudi usporedivu razinu prostranosti namijenjene putnicima i prtljazi. Kia XCeed svojom upravljivošću, udobnošću i predvidljivom vožnjom zabavlja vozače dok istovremeno zbog višeg položaja sjedenja omogućava bolji pregled događanja na cesti od običnih hatchbackova.

Jedan od tehnološki najnaprednijih modela u razredu

XCeedova napredna sigurnost, povezivost i infotainment čine ga jednim od tehnološki najnaprednijih predstavnika u razredu crossovera. Novi model iz obitelji Ceed donosi snažne turbo motore koji se mogu pohvaliti svojom učinkovitošću. Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: „Kia XCeed namijenjen je rastućem razredu vozila koji nude više emocija i dinamičnosti od sportskih terenaca, kako po pitanju izgleda vozila, tako i po pitanju načina vožnje. Ujedno se te stranke ne žele odreći praktičnosti koju pružaju veća vozila. Naš novi crossover s prepoznatljivim i modernim dizajnom uvijenim oko prostrane, svestrane karoserije, zadovoljava te potrebe. Kia XCeed, koji spaja najbolje iz svijeta hatchbackova i sportskih terenaca, nudi europskim kupcima nešto osvježavajuće i drugačije.”Herrera je još dodao: „Ovaj najnoviji adut iz Kijine ponude vozi obitelj Ceed u novom, odvažnom pravcu koji pokazuje obujam Kijine mašte i ambicija u razredu kompaktnih obiteljskih vozila. Razred C drugi je najveći razred na europskom tržištu automobila koji će zahvaljujući širenju ponude izvedbi karoserije dobiti na značaju u nadolazećim godinama. Ceedova bogatija ponuda sada kupcima nudi više izbora od bilo kojeg konkurenta u ovom segmentu.”

Proizvodnja urbanog crossovera, Kia XCeeda, odvija se u Kijinoj europskoj tvornici u slovačkom gradu Žilina gdje proizvode i Ceeda s pet vrata, karavanski Ceed Sportswagon i shooting brake ProCeed. Prodaja najnovijeg člana obitelji Ceed u Europi kreće ujesen, a kao i ostale Kije i XCeed će kupcima standardno pružati Kijino revolucionarno 7-godišnje jamstvo, koje vrijedi do 150.000 pređenih kilometara (prve tri godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).

Dizajn

Sportska, urbana alternativa tradicionalnim sportskim terencima

Stilski, izražajan i suvremenog dizajna, novi Kia XCeed predstavlja sportsku alternativu tradicionalnim sportskim terencima. Kia XCeed, proizvod Kijinog europskog dizajnerskog centra u Frankfurtu, nastao je pod vodstvom Gregoryja Guillaumea, potpredsjednika dizajna u Kia Motors Europe.

Novi Kia XCeed emocionalniji je i dinamičniji od konkurencije, a osim toga nudi i nešto drugačije nego ostali modeli Ceed. Jedini dio karoserije, koji je preuzet od 5-vratnog hatchbacka, prednja su vrata. S boka je primjetan relativno dug pokrov motora koji se proteže do A stupa iza prednjih kotača, što daje vozilu sportsku, unatrag zategnutu siluetu. Dok je međuosovinski razmak jednak kao kod svih izvedbi Ceeda (2.650 mm), prednji i stražnji prevjes XCeeda duži su u odnosu na hatchback – sprijeda za 25 mm (905 mm), a straga za 60 mm (840 mm). Ravna linija stražnjeg kraja, kao da se radi o fastbacku, te rub prtljažnih vrata postavljen 60 mm više nego kod hatchback izvedbe, naglašavaju dinamičan oblik stražnjeg kraja crossovera. Kia XCeed može biti opremljen sa 16- ili 18-inčnim aluminijskim naplacima, s preumaticima dimenzija 205/60 R16 ili 235/45 R18. Prednji i stražnji krajevi vozila predstavljaju i udaljavanje od ‘lica’ obitelji Ceed, čime se Kia XCeed razlikuje od svojih srodnika. Širinom od 1.826 mm (26 mm širi od 5-vratnog Ceeda), crossover predstavlja lice s više samopouzdanja, s izrazitijom maskom i većim otvorom za dovod zraka. Svjetla su na novo dizajnirana, s Ceedovim karakterističnim LED svjetlima u obliku kocki leda, nad kojima je pokazivač smjera koji se proteže preko blatobrana. Straga prevladavaju prepoznatljiva tanka high-tech LED svjetla koja iz nekih kutova izgledaju kao da se protežu do ramena. Izrazito zaobljene linije koje se protežu vodoravno po vratima prtljažnika i stražnjem odbojniku daju vozilu širi, stabilniji stav. Oblik karoserije i visina vozila predstavljaju jednako robustan izgled koji privlači kupce ostalih sportskih terenaca iz Kijine ponude. XCeedova udaljenost od poda iznosi 174 mm (sa 16-inčnim naplacima) i 184 mm (s 18-inčnim naplacima), što je do 42 mm više u odnosu na 5-vratnog Ceeda. Voluminozni blatobrani, bočne obloge i krovni nosači srebrne boje vizualno stvaraju čvršći, SUV-ovski izgled, a taj osjećaj dodatno upotpunjuju metalne letvice na stražnjem odbojniku. Novi model kupcima će ostaviti izbor među 12 boja karoserije, a nova jarko žuta boja (Quantum Yellow) namijenjena je isključivo XCeedu i neće biti na raspolaganju kod ostalih izvedbi Ceeda.

U unutrašnjosti Kia XCeed preuzet će izgled kabine od ostalih Ceedova, sa središnjom konzolom blago okrenutom prema vozaču. S nižim položajem bokova nego kod višeg Sportagea i višom udaljenošću od poda u odnosu na 5-vratnu izvedbu, Kia XCeed nudi vozačima sportskiji položaj sjedenja, što im omogućava bolji pregled ceste ispred sebe (vidi poglavlje ‘Prostranost’ za više detalja). ‘Plutajući’ zaslon na dodir s infotainment sustavom odskače na armaturnoj ploči, dok niže postavljena instrument ploča nudi puno prekidača i brojača namijenjenih upravljanju glasnoće, grijanja i hlađenja. Vrlo ergonomski prekidači napravljeni su kako bi vozačima omogućavali brzu promjenu ambijenta u kabini bez pomicanja pogleda s ceste duže nego što je to potrebno. Unutrašnjost je obrađena suvremenim, na dodir mekšim materijalima, armaturnom pločom od satena koji donosi profinjen ambijent. Kupci kod presvlaka mogu birati između platna i umjetne ili prave kože. Kia XCeed dobio je novi žuti paket unutrašnjosti s crnim presvlakama koje su prava suprotnost jarkožutim šavovima na vratima, sjedalima i sjajnim crnim i žutim umecima po cijeloj kabini.

Prostranost

Kabina i prtljažni prostor sportskog terenca u sportskoj, kompaktnijoj karoseriji

Kia XCeed dizajniran je s ciljem pružanja prostora u kabini i prtljažniku kakve viđamo u sportskim terencima – u više sportskom stilu, ali s kompaktnijim dizajnom. Pozicioniran između 5-vratnog Ceeda i Sportaga, XCeed još uvijek pruža sličnu prostranost u unutrašnjosti i prtljažniku kao najprodavaniji sportski terenci u Europi. Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: „Sportski dizajn i ponašanje novog crossovera Kia XCeed čine ga privlačnijim od većine sportskih terenaca. Pruža svestranost bez odricanja, jer svojom inteligentnom konstrukcijom daje impresivno velik prostor u putničkoj kabini i prtljažniku.”

Dužinom od 4.395 mm Kia XCeed je 85 milimetara duži od 5-vratnog Ceeda i 90 milimetara kraći od Sportagea. Njegova maksimalna visina krova je 1.490 mm, što znači da je 43 mm viši od Ceeda i 155 mm niži od Sportagea, što vozačima omogućava niži centar gravitacije od višeg srodnika i nešto viši položaj od običnog Ceeda.

Kia XCeed, napravljen na osnovi Ceeda, kao jednog od najprostranijih vozila u kompaktnom razredu, nudi puno prostora u unutrašnjosti za putnike koji sjede sprijeda i straga. S položajem bokova koji su na svakom sjedalu postavljeni 42 mm više nego kod Ceeda nudi lakše ulaženje i izlaženje iz vozila. Staklene površine u obliku polumjeseca i fastback krovna linija omogućavaju onima koji sjede straga svijetao, prozračan ambijent i više prostora u predjelu glave nego konkurencija. Duži stražnji prevjes XCeeda zaslužan je za duži prtljažnik, čija zapremina iznosi 426 litara (VDA), što je 31 litra više nego kod Ceeda i tek malo manje nego kod najprodavanijeg kompaktnog sportskog terenca u Europi. S položenim stražnjim sjedalima zapremina naraste na 1.378 litara. Svestranost omogućavaju djeljiva klupa (u omjeru 40:20:40), električno otvaranje/zatvaranje prtljažnika, dvostruko dno u prtljažniku, koje se može odstraniti i tako ponuditi još više prostora ili omogućava skriven pretinac u prtljažniku.

Tehnologija

Sigurnost, povezivost i infotainment – XCeed jedan je od tehnološki najnaprednijih modela u svojem razredu

XCeedov izbor naprednih tehnologija s područja sigurnosti, povezivosti i infotainmenta čine ga jednim od tehnološki najopremljenijih predstavnika u svojem razredu. Raspoloživa pomagala stvorena su kako bi nudila sigurniju i manje stresnu vožnju i pružali lagodnije upravljanje. Kia XCeed jedan je od prvih modela u Europi, koji nudi Kijin inovativni telematski sustav UVO Connect, a koji će odvesti vožnju u digitalnu eru. UVO Connect povezuje vozača sa svijetom oko njega pružanjem važnih informacija preko touchscreen zaslona u kabini i vozačevog pametnog telefona. Telematika donosi usluge uživo (Kia Live) na opcijskom 10,25-inčnom TFT LCD širokom zaslonu, sustav koristi svoju eSIM karticu za prijenos i osvježavanje podataka uživo tijekom vožnje. To uključuje prometne informacije uživo, vremensku prognozu, zanimljiva mjesta (POI), kao i detalje o parkiranju na ulici i na uređenim parkiralištima (uključujući i cijenu, lokaciju i raspoloživost). Drugi dio sustava UVO Connect su dijagnostički podaci o vozilu i predviđenim vožnjama, a što vozačima omogućava slanje rute vozilu prije početka putovanja i omogućava provjeravanje lokacije vozila u svakom trenutku. Opcijski navigacijski sustav s 10,25-inčnim zaslonom na dodir standardno donosi Bluetooth povezivost za više uređaja – putnicima omogućava povezivanje dva mobilna uređaja istovremeno, kao i upotrebu platformi Apple CarPlay i Android Auto. Napredni djeljivi zaslon korisnicima omogućava istovremeno upravljanje ili praćenje brojnih funkcija vozila, prilagođavanje zaslona za tri aplikacije te još nekoliko funkcija. To vozaču omogućava prikazivanje cijelog zaslona (npr. navigacija) ili kombinaciju istovremenog prikazivanja različitih elemenata. To znači da vozač može pratiti upute za navigaciju, dok suputnici mogu birati glazbu ili provjeriti vremensku prognozu. Ovisno o opremi na raspolaganju je i audio sustav sa zaslonom na dodir od 8,0 inča koji pruža funkcije kao npr. Android Auto, Apple CarPlay ili infotainment.

Ostale opcijske tehnologije, namijenjene unapređenju udobnosti i uživanju u vožnji su, primjerice, premijski JBL Premium zvučni sustav s tehnologijom Clari-Fi, dvozonski klima uređaj, grijana i složiva bočna ogledala, grijan upravljački obruč, grijano vjetrobransko staklo, grijanje i hlađenje prednjih sjedala i grijanje stražnjih sjedala.

Kia XCeed dobit će još jednu novost kao prvi model Kije – potpuno digitalnu 12,3-inčnu instrument ploču Supervision, namijenjenu što jasnijem prikazivanju informacija. Sa zaslonom visoke rezolucije (1920×720 piksela) digitalni mjerači zamjenjuju tradicionalni mjerač brzine i brojčanik prijeđenih kilometara koji su dio postojeće ponude Kije. Zaslon bez okvira prikazuje izoštrene digitalne brojke koje se tiču vozila i motora. Multifunkcijski zaslon između brojki prikazuje navigacijske upute (zavoj za zavojem), audio informacije, telefonske pozive i kontakte, kao i detaljnije putne informacije, ali i dijagnostička upozorenja i pop-up obavijesti koje se odnose na različite sigurnosne i asistencijske tehnologije. Nova 12,3-inčna instrument ploča Supervision raspoloživa je kao opcija kod novog Kia XCeeda, ovisno o tržištu i opremi vozila. Zamijenit će analogne brojčanike i 3,8-inčni mono-LCD ili 4,2-inčni kolor TFT LCD zaslon koji će još uvijek biti raspoloživi kod nekih oprema.

Kia XCeed nudi puno aktivnih asistencijskih i sigurnosnih tehnologija. To su, između ostalog, radarski tempomat s funkcijom stop/start, upozoravanje na vozila u mrtvom kutu, sustav za sprječavanje naleta s prepoznavanjem vozila i pješaka, napredno upozoravanje na ograničenja brzine, pomoć kod parkiranja, sustav za održavanje vozila na voznoj traci i sustav za automatsko zasjenjivanje dugih svjetala. XCeedov sustav za upozoravanje vozača na dekoncentriranost vozačima savjetuje da naprave pauzu kada sustav prepozna znakove umora. Na raspolaganju je i sustav za praćenje vozne trake (LFA) – Kijina tehnologija 2. stupnja autonomne vožnje, koja kontrolira ubrzanje, kočenje i upravljanje. LFA može pratiti vozila i oznake uz cestu kako bi se vozilo održalo na voznoj traci i zadržalo siguran razmak do vozila ispred. Kao i sve Kije koje se prodaju u Europi i novi crossover standardno je opremljen pomoćnim sustavom stabilnosti (VSM). Isti u suradnji sa sustavom stabilnosti (ESC) u slučaju prepoznavanja gubitka trakcije dodatno se brine za stabilnost vozila kod kočenja i kod vožnje u zavojima.

Upravljivost

Sportska upravljivost i udobna vožnja

Cilj Kijine europske razvojne ekipe bio je unaprijediti ovjes i upravljivost novog Xceeda kako bi pružao zrelu vožnju i predvidljivu upravljivost u svim uvjetima vožnje. Novo vozilo su tijekom razvojnog procesa podvrgnuli različitim voznim površinama više nego ijedan drugi model Kije razvijen u Europi. Prototipove su testirali u svim vremenskim okolnostima, na alpskim prijevojima i autocestama, u živahnim gradskim središtima i uskim seoskim cestama. Nakon testiranja obavljenih u Njemačkoj, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i nekim drugim zemljama, novi je Kijin crossover pravi Europljanin. Novi Kia XCeed vozačima će pružati jedinstven karakter po pitanju vožnje i upravljivosti, s ovjesom i njegovim sastavnim dijelovima koje nećemo naći kod nijedne druge izvedbe Ceeda. Usprkos tome da je niži od tipičnih obiteljskih sportskih terenaca, XCeed će biti zabavniji u vožnji, zahvaljujući drugačijem ovjesu, kompaktnijim vanjskim dimenzijama, nižem centru gravitacije i nižoj masi vozila. Kia XCeed, koji je jedinstven u Ceedovoj ponudi, dobio je nove hidraulične amortizere koji su standardni na prednjom osovini kod svih oprema i motora. Ventili i opruge, koji plivaju u ulju hidrauličnih amortizera, pružaju optimalnu vožnju preko udarnih jama. Automobil je napravljen kako bi s uglađenim i progresivnim odzivom upijao i veće udarne jame, čime se sprječava poskakivanje karoserije kada se ovjes odazove nakon brzog stiskanja. Također doprinosi odzivnoj upravljivosti i poboljšanju nadzora karoserije, a ujedno i smanjuje buku ovjesa preko neravnina. Hardware novog neovisnog ovjesa je osim novih hidrauličnih amortizera identičan onom kod ostale tri izvedbe Ceeda – 5-vratnog Ceeda, shooting brakea ProCeeda i karavanskog Ceed Sportswagona. Višom udaljenošću od poda do 42 mm u odnosu na standardnog Ceeda (ovisno o dimenzijama naplataka) Kijini su inženjeri upotrijebili mekše prednje (7%) i stražnje (4%) opruge kako bi pružili udobnost i stabilnost u svim uvjetima vožnje. Udobnost je unaprijeđena i novim dinamičnim amortizerom za stražnji most ovjesa, što dodatno snižava buku i strukturne vibracije. Hardware upravljača ostaje nepromijenjen u odnosu na Ceeda, iako je elektronička upravljačka jedinica (ECU) koja upravlja motorom servo upravljača drugačije podešena zbog pružanja bržeg početnog odziva na vozačeve inpute. Rezultat toga je da vozači mogu imati jednako brz odziv i usporedivo naginjanje karoserije kao kod standardnog 5-vratnog Ceeda. Količina asistencije motora servo upravljača ojačana je kako bi pružala lakše upravljanje i smanjila umor vozača na dužim putovanjima i pri nižim brzinama.

Obuven u 16- ili 18-inčne aluminijske naplatke s Michelinovim (16-inčnim) ili Continental SportContact 5 (18-inčnim) pneumaticima, Kia XCeed vozačima nudi visok stupanj prianjanja, kao i zabavnu i progresivnu upravljivost. Kijin sustav izbora načina vožnje (DMS) vozačima omogućava prilagođavanje tvrdoće upravljača, odziva pedale za gas, a kod modela s dvostrukim kvačilom i prilagođavanje odzivnosti brzina. Odabirom načina ‘Sport’ vozači suptilno poboljšavaju vrijeme odziva i prilagođavaju upravljivost kako bi ponudili dodatnu težinu i odlučnije odzivanje na vozačeve inpute. Način ‘Normal’ vozačima omogućava maksimalno iskorištavanje goriva i pruža opuštajuću vožnju.

Motori

Pokreću ga motori s turbo punjačem – uskoro i plug-in hibrid

Kia XCeed pokreću živahni turbo motori koji kupcima nude dosta izbora koji će zadovoljiti različite želje i potrebe vozača. Raspoloživa su tri turbo motora (T-GDi). Trocilindrični 1.0 T-GDi proizvodi 120 KS i 172 Nm okretnog momenta, dok četverocilindrični 1.4 T-GDi proizvodi 140 KS i ima okretni moment od 242 Nm. Najsnažniji motor u XCeedovoj ponudi je 1,6-litreni T-GDi motor koji inače možemo naći samo u izvedbama Ceed GT i ProCeed GT. S maksimalnom snagom od 204 KS i okretnim momentom od 265 Nm, ovaj mišićavi 1.6 T-GDi odlično se slaže s performansama vozila u različitim uvjetima vožnje. Kia XCeed raspoloživ je i s dva motora Smartstream. Radi se o najčistijem dizelskom motoru koji je Kia ikada napravila, a ujedno je i najštedljiviji u ponudi ovog modela. 1,6-litreni motor Smartstream nudit će se u dvije izvedbe – sa 115 KS i 136 KS.

S izuzetkom 1.0 T-GDI, svi motori mogu snagu prenositi na prednji par kotača preko 6- stupanjskog ručnog ili 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dva kvačila. 1.0 motor dolazi samo s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Sustav stop/start (ISG) dio je standardne opreme kod svih izvedbi opreme i motora. Ekološki prihvatljiviji motori s niskim emisijama, kao npr. blagi hibrid (48V) i plug-in hibrid bit će raspoloživi kod XCeeda i ostalih modela u Kijinoj gami početkom 2020. godine

Proizvodnja i prodaja

Proizveden u Europi, za Europu

Proizvodnja novog Kia Xceeda kreće u kolovozu u Kijinoj tvornici u Slovačkoj, gdje već proizvode 3 izvedbe Ceeda (hatchback Ceed, Ceed Sportswagon i shooting brake ProCeed). Model, namijenjen isključivo Europi, dolazi na tržište ujesen i besplatno nudi tvorničko 7- godišnje jamstvo (do 150.000 km – prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).

KIA XCEED – TEHNIČKI PODACI

Karoserija i šasija 
5-vratni, urbani crossover s 5 sjedala, s čeličnom konstrukcijom karoserije. Na raspolaganju su benzinski i dizelski motori, s tri ili četiri cilindra koji prenose snagu na prednji par kotača preko 6-stupanjskog ručnog ili 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dva kvačila.
Motori 
Benzinski 
1,0-litreni / 120 KS T-GDi 
Tip3 cilindra, turbo punjač
Zapremina1,0-litreni, 998 ccm
Promjer i hod71,0 x 84,0 mm
Omjer kompresije10,0:1
Najveća snaga120 KS pri 6.000 okr./min
Najveći okr. moment172 Nm između 1.500-4.000 okr./min
Broj ventila12 (4 po cilindru)
Sustav za dovod gorivaIzravno ubrizgavanje
Emisijski razredEuro 6d TEMP
1,4-litreni / 140 KS T-GDi 
Tip4 cilindra, u liniji, turbo punjač
Zapremina1,4-litreni, 1.353 ccm
Promjer i hod71,6 x 84,0 mm
Omjer kompresije10,0:1
Najveća snaga140 KS pri 6.000 okr./min
Najveći okr. moment242 Nm između 1.500-3.200 okr./min
Broj ventila16 (4 po cilindru)
Sustav za dovod gorivaIzravno ubrizgavanje
Emisijski razredEuro 6d TEMP
1,6-litreni / 204 KS T-GDi 
Tip4 cilindra, u liniji, turbo punjač
Zapremina1,6-litreni, 1.591 ccm
Promjer i hod77,0 x 85,44 mm
Omjer kompresije10,0:1
Najveća snaga204 KS pri 5.500 okr./min
Najveći okr. moment265 Nm između 1.500-4.500 okr./min
Broj ventila16 (4 po cilindru)
Sustav za dovod gorivaIzravno ubrizgavanje
Emisijski razredEuro 6d TEMP
Dizelski 
1,6-litreni / 115 KS Smartstream CRDi (low power) 
Tip4 cilindra, u liniji, turbo punjač
Zapremina1,6-litreni, 1.598 cc
Promjer i hod77.0 x 85.8 mm
Omjer kompresije15.9:1
Najveća snaga115 KS pri 4.000 okr./min
Najveći okr. moment280 Nm između 1.500-2.750 okr./min (6MT) 300 Nm između 1.500-2.500 okr./min (7DCT)
Broj ventila16 (4 po cilindru)
Sustav za dovod gorivaIzravno ubrizgavanje (Common Rail)
Emisijski razredEuro 6d TEMP
1,6-litreni / 136 KS Smartstream CRDi (high power) 
Tip4 cilindra, u liniji, turbo punjač
Zapremina1,6-litreni, 1.598 ccm
Promjer i hod77,0 x 85,8 mm
Omjer kompresije15,9:1
Najveća snaga136 KS pri 4.000 okr./min
Najveći okr. moment280 Nm između 1.500-3.000 okr./min (6MT) 320 Nm između 2.000-2.250 okr./min (7DCT)
Broj ventila16 (4 po cilindru)
Sustav za dovod gorivaIzravno ubrizgavanje (Common Rail)
Emisijski razredEuro 6d TEMP
Ovjes i amortizeri 
SprijedaNeovisni MacPherson ovjes s plinskim amortizerima i stabilizatorom
StragaNeovisni MacPherson multi-link s plinskim amortizerima i stabilizatorom
Upravljanje 
TipServo upravljač (MDPS), postavljen na nazubljenoj letvi
Omjer okretanja12,7:1
Broj okretaja2,44 (od jedne do druge krajnje točke zaključavanja)
Min. krug okretanja(m)5,3 m
Kočnice 
Sprijeda305 x 25 mm ventilirajući diskovi (standardno)
320 x 28 mm ventilirajući diskovi (1.6 T-GDi) 
Straga272 x 10 mm tvrdi diskovi
Naplatci i pneumatici 
StandardnoAluminijski 16-inčni, pneumatici 205/60 R16
OpcijaAluminijski 18-inčni, pneumatici 235/45 R18
Zapremina prtljažnika (litara, VDA)426 litara
Masa (kg) 
benzinski motor1.257 – 1.342 kg
dizelski motor1.340 – 1.365 kg
Performanse 
Benzinski motor 
Najveća brzina (km/h)186 / 200 / 220 km/h
0 do 100 km/h (sek)11,3 / 9,4 / 7,7 s
Dizelski motor 
Najveća brzina (km/h)190 / 196 km/h
0 do 100 km/h (sek)11,4 / 10,6 s