Vijesti

Kia za Ujedinjene narode

Kia Motors pobjednica je natječaja Ujedinjenih naroda (UN). Kia će u sljedeće 3 godine ovoj organizaciji za njezino djelovanje u svijetu isporučiti vozila Kia Rio, Sorento i Forte (ne prodaje se u Europi) i servisirati ih. “Za Kiju je to da je izabrana kao dobavljač vozila za UN, važno postignuće. To je dokaz izuzetne kvalitete vozila i njihove konkurentnosti na globalnom automobilskom tržištu.”

“Ugovor s Kia Motors će nam osigurati objedinjenu nabavku vozila, koja trebaju organima Ujedinjenih naroda čime ćemo iskoristiti prednosti ekonomije obujma, veće kvalitete i bolje postprodajne podrške,” o dogovoru kažu u UN-u. “Za UN i njihove organe bitno je da smo osigurali kvalitetna vozila, koja sa sobom donose paket postprodajne podrške. Radujemo se plodnoj suradnji s Kijom.”

Kia već surađivala s UN-om

Kia tako već drugi put isporučuje vozila Ujedinjenim narodima, jer im je od 2010. do 2015. godine davala na raspolaganje čak 420 mini autobusa.

Vrijednost ugovora 7 milijuna dolara

Hyundai Motor, sestrinska tvrtka Kije, također je dio ovog sporazuma. Vrijednost trogodišnjeg ugovora između Kije (uključuje i Hyundai) i UN-a ocijenjena je na oko 7 milijuna američkih dolara. Ugovor uključuje mogućnost dvogodišnjeg produženja. Hyundai Mobis, dio skupine Hyundai Motor Group, bit će dobavljač automobilskih dijelova.