Vijesti

Land Rover Explore – mobitel

Land Rover se ove godine predstavio i na Kongresu mobilnog svijeta u Barceloni. U suradnji s Bullitt grupom razvio je mobilni telefon Explore za koji je inspiracija bio SUV model Land Rover Discovery.

Novi Land Rover Explore mobilni telefon dizajniran je I namijenjem uvjetima baš kao i model Discovery, SUV koji ga je inspirirao. Mobitel je otporan na velike razlike u temperaturi, udarce, vibracije, slanu i slatku vodu, a baterija je konfigurirana da u svim uvjetima izdrži barem dva dana uporabe. Životni vijek baterije može se udvostručiti pomoću paketa Adventure Pack koji također povećava pouzdanost i točnost GPS signala i poboljšava mapiranje.

Početni zaslon telefona s Android sustavom ima prilagodljivu vanjsku nadzornu ploču za brz pristup vremenskim podacima i podacima senzora uređaja. Full HD zaslon radi na jakoj sunčevoj svjetlosti i može se kontrolirati rukavicama ili mokrim prstima. Također je u potpunosti kompatibilan sa svim aplikacijama Land Rover u automobilu. Joe Sinclair, direktor robne marke i licenciranja, Jaguar Land Rover, izjavio je: “Ovo je pametni telefon koji bismo svi voljeli posjedovati – savršena kombinacija dizajna i funkcionalnosti koja utjelovljuje Land Rover DNK i omogućuje korisnicima duži boravak na otvorenom, s povjerenjem da ide dalje.”

Explore će biti lansiran s Adventure packom, što znači da će moći služiti kao GPS hand-held uređaj, a cijena će mu biti 649€ ili 599£. Može se naručiti putem http://www.landroverexplore.com/od 26. travnja ove godine.