Vijesti

Lexus Španjolska otkriva UX Art Car 2021.

Interpretacija klasičnog japanskog vrta za meditaciju je pobjednik drugog dizajnerskog natjecanja UX Art Car. „Zen Garden“, je djelo Clap Studija iz Valencije, a predstavlja cijelu karoseriju Lexusovog premium kompaktnog crossovera prekrivenu uzorkom tisuća papirnatih latica.

Zadivljujuće jednobojno djelo je osvojilo većinu glasova između šest predstavljenih umjetničkih radova koje je Lexus Španjolska predstavio na svojim internetskim stranicama. Ovaj umjetnički automobil će uskoro doživjeti svoju premijeru na ekskluzivnom medijskom događanju kojem je domaćin Lexus Španjolska. Slike ovog automobila su stvarane u vrtu Cluba Alma u Madridu, a na njima su vidljivi svi izvanredni detalji. Clap Studio – umjetnici Jordi Iranzo i Angela Montagud – su dovršili svoje djelo u roku mjesec dana, nadahnuti ključnim odlikama UX-a; tehnologijom, dizajnom, inovacijom i detaljima.

U vrijeme kada je potreba cijelog svijeta da stane i razmisli sve važnija, Clap Studio je pokušao izraziti svijet u kojem ljudi i priroda mogu imati suživot u savršenom skladu. „Naš koncept je Zen vrt koji predstavlja stanje uma: mir, potpunu svijest“ objašnjavaju.

Tradicionalni japanski vrt objedinjava slobodni i proizvoljni karakter prirode, koje će uvijek naći načina rasti, s preciznim i čarobnim kvalitetama usavršenim ljudskom rukom: simetrija, tehnologija i inovacija.

„U našem Zen vrtu, Lexus predstavlja savršeni sklad, u jedinstvu prirode, tehnologije i inovacije. Ljudsko djelo geometrijskih linija i besprijekorne simetrije prekriveno biljnim životom“ kaže Iranzo.

„Koristili smo papir, značajan element u japanskoj kulturi, prekrivajući vanjštinu automobila u obliku Lexusove vegetacije, dajući mu volumen“ nastavlja Montagud. „Svjetlo je još jedna ključna odlika u japanskoj umjetnosti i dizajnu, a ovdje on pretvara Lexus UX u živu stvar. Ovisno o položaju, tonu i jačini svjetla, ono stvara promjenljive teksture i boje tijekom dana.”

U natjecanju su sudjelovali i umjetnici iz drugih gradova, kao što su Bilbao, Madrid, Sevilla, Murcia i Barcelona. Svi prijavljeni radovi mogu se vidjeti online na https://www.lexusauto.es/estilolexus/lexusuxartcar/.

Umjetnost kao nadahnuće

Lexus UX Art Car je projekt Lexusa Španjolska osmišljen kako bi spojio ovu marku s izvornom umjetnošću kroz nacionalni natječaj i međunarodno predstavljanje pobjednika.Pobjednici u prvom izdanju su bili Antoñito i Manolín s kreacijom Gyorin Kozane (oklop od ljuski), koja je predstavljena 2019. na Chantilly Arts & Elegance Richard Mille.